5 Haarverzorging tips voor gezond haar

haarverzorging

Inhoudsopgave

Regelmatige haarverzorging voor glanzend haar

Wil je ook stralende en gezonde haarlokken? Is je haar broos, droog of ziet je haar er dof uit? Dan is het tijd om een goede haarverzorging routine aan te nemen. We geven je 5 tips hoe je een goede haarverzorging toepast, zodat je haar weer gezond is en straalt.

De beste tips voor een goede haarverzorging

1. Regelmatige knipbeurt

haarverzorging

Knip je haar elke 6-8 weken om van gespleten haarpunten af te komen. Gespleten haarpunten ontstaan als het haar beschadigd is door warmtestyling, vervuiling, roken, stress enzovoort. Je haar laten knippen doet het haar niet op magische wijze sneller groeien. Haargroei gebeurt op het niveau van de hoofdhuid, maar je haar knippen zorgt voor gezond haar. En jezelf laten verzorgen bij de kapper is ook gelijk een heerlijke verwennerij.

2. Drink voldoende water

Interne hydratatie gekoppeld aan externe hydratatie is de sleutel tot evenwichtig en gezond haar. Je gebruikt misschien hydraterende haarverzorgingsproducten en oliën, maar elke dag minstens 1,5 tot 2 liter water drinken zorgt voor een goede gezondheid van haar en ook huid. De hydratatie van binnenuit is belangrijk voor je lichaam en je uiterlijke verzorging. Houd je niet zo van water, dan kan je bijvoorbeeld een citroenschijfje of mint in het water doen wat zorgt voor een verfrissende smaak.

3. Was je haar op regelmatig basis

shampoo

Je haar regelmatig wassen zorgt ervoor dat je hoofdhuid en haar vrij zijn van vuil en overtollige olie. Hoe vaak je jouw haar moet wassen, hangt af van je haartype en ook je persoonlijke voorkeur. Als je haar vet aanvoelt en ruikt, was je het vaker. Indien je droog haar hebt, beperk het haar wassen dan tot maximaal 2x per week. Als je een vette hoofdhuid hebt, kan het helpen om je haar op verschillende dagen met shampoo van Authentic Beauty Concept te wassen. Probeer ook zo min mogelijk aan je haar te zitten gedurende de dag, zodat het schoner blijft en minder vet wordt. Het gebruik van verkeerde haarverzorgingsproducten kan jeuk geven en leiden tot haaruitval. Het is dus belangrijk om je haar goed te verzorgen met de juiste haarverzorgingsproducten.

4. Gebruik chemicaliënvrije shampoo en conditioner

Iedere dag staat je haar bloot aan alle omgevingsfactoren die je haar kunnen beschadigen. Hier heb je helaas geen controle over. Maar waar je wel controle over hebt, is het soort shampoo en conditioner dat je gebruikt. Hoe minder chemicaliën in je shampoo, des te beter dat is voor je haar. Kies een shampoo en conditioner uit die vrij zijn parabenen en sulfaten. Gebruik de gezonde en verzorgende Authentic Beauty Concept shampoo die bij je haartype past. Sulfaten en parabenen in shampoos worden gebruikt om respectievelijk te schuimen en te conserveren, maar dit kan na verloop van tijd huidirritatie veroorzaken. En bovendien de kans op hormonale verstoringen vergroten.

5. Eet gezond

eet gezond haarverzorging

Zowel voor haarverzorging als voor huidverzorging geldt dat een gezond dieet wonderen doet. Je haar bestaat uit eiwitten en aminozuren. Het heeft de juiste voeding nodig om goed te groeien en zichzelf te onderhouden. Eieren, bessen, noten, vis, groene bladgroenten, zoete aardappelen zijn enkele van de vele geweldige voedingsmiddelen voor gezond haar.

Haarverzorging: wat vooral niet doen?

Naast wat je allemaal wel kan doen voor een goede haarverzorging, zijn er ook aantal zaken die je vooral niet moet doen.

  1. Heet douchen: Hete douches ontdoen je hoofdhuid van de natuurlijke oliën, waardoor die droog en schilferig wordt. Koude douches zijn het beste.
  2. Stress: Vermijd stress zo veel mogelijk. Stress kan namelijk haaruitval en ongezond haar veroorzaken.
  3. Chemicaliën: Chemicaliën van verven, permanenten en andere haarbehandelingen tasten je haarzakjes aan, verstoren de haargroei en kunnen ook leiden tot haaruitval.
  4. Haarstylingsproducten: Hittestyling met een stijl-, krultang of haardroger gedurende langere tijd verandert de haartextuur, maakt het haar droog en vatbaar voor breuk.
  5. Vermijd zout water: Zout water beschadigt de haarschubben, irriteert de hoofdhuid en maakt het haar warrig. Vermijd ook chloorwater in zwembaden.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest