7 verbluffende voordelen van parfums

parfums Welke parfum blijft lang hangen

Inhoudsopgave

Wat maakt parfums zo bijzonder?

De innemende geuren van parfums kunnen meer doen dan je alleen maar goed laten voelen en lekker laten ruiken. De juiste geur kan je zelfvertrouwen vergroten vlak voor een cruciale vergadering en tegelijkertijd onaangename lichaamsgeur op afstand houden. Bloemige en fruitige geuren verlichten spanning, verhogen het moreel en helpen je om de slaap te krijgen die je nodig hebt. Het dagelijks dragen van een parfum geurtje heeft echter op meer dan één manier voordelen. Wat zijn de 7 voordelen van het dagelijks dragen van parfum?

7 voordelen van het gebruik van parfums

parfums

1. De heerlijke geur

Dit eerste voordeel spreekt voor zich. Parfum wordt van oudsher vooral gebruikt voor de geur. Het helpt onaangename lichaamsgeur op afstand te houden en zorgt ervoor dat je de hele dag fris blijft ruiken.

2. Verbetert de stemming

Een van de belangrijkste voordelen van het dragen van parfum is dat het je stemming verbetert. Parfum helpt je om je beter te voelen. Het dragen van een geur dat je stemming weerspiegelt kan je ook helpen die beter te projecteren. Of je je nu leuk, ondeugend, timide of zelfs gereserveerd voelt, parfums hebben een breed scala aan geuren die bij je stemming passen. Kies en draag een geur die past bij de gelegenheid om de stemming te bepalen.

3. Verhoogt het zelfvertrouwen

Een beetje parfum kan wonderen doen voor je persoonlijkheid. Een fatsoenlijk parfum kan, net als mooie kleding, je zelfvertrouwen verbeteren en je helpen de dag door te komen zonder zelfbewust te zijn over je lichaamsgeur. Kies een geur die je persoonlijkheid aanvult en je motivatie kan versterken om tegen alle omstandigheden in te strijden.

4. Verbetert je aantrekkelijkheid

Een van de vijf meest vitale zintuigen is de reukzin. Parfums bevatten veel feromonen en laten je mooier lijken. Je kunt je tot iemand aangetrokken voelen alleen vanwege de manier waarop hij of zij ruikt. Draag geuren die warm en opwekkend zijn, zoals rozen, vanille, cederhout, bergamot of sandelhout, want die hebben de neiging om zacht en dierlijk te ruiken, waardoor je onweerstaanbaar verleidelijk wordt als je voor die strekking gaat.

5. Verbetert de gezondheid

Er is geen wetenschappelijk bewijs voor de werkzaamheid van de gezondheid bevorderende eigenschappen van parfums. Maar parfum helpt de stemming te verbeteren, als ook stress en andere angst gerelateerde zaken op afstand kan houden. Je kunt je favoriete parfum gebruiken om je angsten te verslaan en je geest op te peppen.

6. Triggert herinneringen

parfum

Parfum kan ook een essentiële trigger zijn van een gelukkige herinnering. Men heeft de neiging mensen te associëren met bepaalde geuren. Veel vrouwen dragen bijvoorbeeld de kenmerkende parfum van hun moeder om herinneringen op te halen. Probeer elke keer als je op vakantie gaat een nieuwe parfum te kopen en draag deze. De verschillende parfums zullen je herinneren aan elke vakantie en je helpen die momenten opnieuw te beleven.

7. Aromatherapie

Parfum heeft veel ontspannende en therapeutische voordelen. Citrusvruchten-, bloemen- en winterkruidenparfums helpen de geest te kalmeren en het lichaam te verzachten. Deze parfums zorgen ervoor dat je stressniveaus onder controle zijn.

Waarom is een parfum onmisbaar voor jou?

Een lekker parfum ruikt niet alleen lekker, maar verbetert ook je stemming. Er zijn talloze voordelen aan het gebruik van geuren. Het kan je zelfvertrouwen vergroten, je aantrekkelijker maken, functioneren als verleider, stress verminderen, en zelfs slapeloosheid en hoofdpijn behandelen. Begin daarom meteen met het dragen van je favoriete geur. Als je nog niet zo vertrouwd bent met parfums, start dan eerste met een lichtere geur. Je kan altijd later een zwaardere geur dragen. In de winterperiode dragen vrouwen meestal een iets zwaardere geur en in de zomer een lichte frisse geur.

Bron: Enjoy Beauty

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest