Alles wat je moet weten over peuterbed jongens

Inhoudsopgave

Als je kind ongeveer 2,5 jaar oud is, kan je een peuterbed voor hem aanschaffen. Laat je newborn mee naar huis komen, eerst in een klein ledikantje. Je baby slaapt na een paar maanden in een ledikantje. Wanneer de baby de peuterleeftijd bereikt, begint hij tekenen te vertonen dat het tijd is voor een nieuwe upgrade. Dat betekent dat je op zoek moet naar een leuk jongensbed en dat je dus moet vertrekken. Alles wat je moet weten over het kopen van een peuterbed voor jongens.

Wanneer moet je een peuterbed kopen?

Wanneer je een peuterbed koopt, hangt af van de ontwikkeling van je kind. Als hij overgroeit, is hij eerder klaar om over te stappen van ledikant naar peuterbed. Als je kind ongeveer 2,5 jaar oud is, is het tijd om een ​​peuterbed te kopen. Natuurlijk moet je eerst beslissen welk type peuterbed je wilt kopen.

De overgang van je baby van een ledikant naar een peuterbed wordt bepaald door hoe snel hij groeit. Onthoud dat de tijd vliegt, zelfs als je een kind bij je hebt. Voor je het weet kan hij nog twee kaarsjes op de verjaardagstaart uitblazen. Nu deze periode is aangebroken, wordt het tijd om te overwegen een peuterbedjongen aan te schaffen.

Een kind heeft meer slaapruimte nodig, zo’n 2 tot 2,5 jaar. Dit is dus hét moment om kennis te maken met de peuterbeddenmarkt. Een peuterbed voor jongens zorgt voor meer slaapruimte voor je stoere vent, terwijl de leuningen ervoor zorgen dat hij er niet uit kan rollen. Neem een ​​matras mee naar huis die zowel leuk, veilig als comfortabel is om de opwinding van het bereiken van deze mijlpaal te vergroten.

peuterbed jongen

Waar moet je op letten bij het kopen van een peuterbed voor een jongen?

Houd bij het kopen van een peuterbed voor een jongen rekening met de volgende richtlijnen. De eerste vereiste is dat een peuterbed laag bij de grond staat, zo niet op de grond. Ten tweede moet het peuterbed volledig omsloten zijn, zonder ruimte aan de randen. Het matras is een standaard peuterbed van dezelfde maat. Voor een peuterbed 14070 cm is dus een matras 14070 nodig. Hierdoor is er weinig bewegingsruimte tussen de rugleuning en de matras, waardoor er geen ledematen bekneld kunnen raken.

Tot slot heeft een peuterbed afgeronde hoeken en randen met een loodvrije afwerking. Jouw soort zal waarschijnlijk enkele jaren in het peuterbed van hun jongen liggen, dus het budget is ook een belangrijke overweging. Peuterbedden voor jongens zijn er in een breed scala aan prijzen. Je kunt gaan voor een stevig bed of een bed in een neutrale kleur, zoals een zwart peuterbed. Je kunt echter ook kiezen voor bijvoorbeeld een uitstekend autobed. Het type bed dat je kiest, wordt bepaald door verschillende factoren.

Schaf twee sets kinderbeddengoed aan, zodat je niet meteen de wasmachine hoeft aan te zetten als het beddengoed verschoond moet worden. En een peuterdekbed en hoeslaken voor een jongensbed. Vergeet bij de aanschaf van een kinderbedje niet de kosten van een peuterbedmatras mee te nemen.

De beste matras kiezen

Bij de aanschaf van een peuterbed voor een jongen is natuurlijk een comfortabel matras 70140 cm vereist. Een goede wordt vooral bepaald door de kwaliteit van de matras. Een goede peuterbedmatras is stevig maar niet te zacht en biedt voldoende comfort.

Kinderbeveiliging in de kamer

Je stoere vent slaapt in een peuterbed, dus houd in huis rekening met de veiligheid van kinderen. Je kunt erop vertrouwen dat de peuter een nieuw gevoel van vrijheid zal ervaren. Het maakt niet uit of je het leuk vindt of niet. Bij de overgang van een ledikant naar een peuterbed moet je de kinderkamer goed beveiligen. Veiligheid van kinderen moet worden geïmplementeerd in hun eigen kamer en door het hele huis.

Begin in de kinderkamer, waar je waarschijnlijk verschillende items zult tegenkomen waarvan je niet hebt overwogen of ze veilig zijn of niet. Begin met het bevestigen van kasten en dressoirs aan de muur met een muuranker. Als een kleerkast of rek niet stevig aan de muur is bevestigd en je kind erin klimt, kan de kast of plank naar voren vallen met alle gevolgen van dien.

Speelgoed dat een klimgevaar kan opleveren, zoals hobbelpaarden of grote speeltorens, moet ook worden verwijderd. Controleer de raamdecoratie; zijn de hangende snaren van de lamellen buiten bereik? Knoop de koorden zo hoog mogelijk vast, zodat je kind er niet bij kan als hij kattenkwaad uithaalt op zijn kamer.

Zorg er daarnaast voor dat het stopcontact een kinderslot heeft. Alle sockets zijn eenvoudig te begrijpen. Kies ook voor een stopcontact met kinderbeveiliging. Als het gaat om de veiligheid van kinderen, stop dan niet bij de crèche. Installeer poorten bij trappenhuizen en andere potentieel gevaarlijke locaties. Ben je klaar met het organiseren van alles? Dan is je kleine jongen klaar om zijn eerste nacht door te brengen in zijn gloednieuwe peuterbed.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest