Auto online verkopen met aantrekkelijke foto’s

Auto online verkopen

Inhoudsopgave

Hoe maak je de beste foto’s om je auto online te verkopen?

Wil je jouw auto online verkopen? Dan is het belangrijk om goede foto’s van de bolide te maken. Het is tenslotte het eerste wat potentiële kopers zien wanneer ze door de lijst van auto’s bladeren. Daarom is het belangrijk dat je foto’s maakt die je auto er zo aantrekkelijk mogelijk uit laten zien. We geven je 10 tips voor het maken van de mooiste foto’s, welke je kan gebruiken bij online verkoopplatforms voor voertuigen.

1 – Auto schoonmaken

Voordat je begint met het maken van foto’s, is het belangrijk om de auto goed schoon te maken. Zorg ervoor dat de auto van binnen en buiten schoon is en verwijder eventuele persoonlijke spullen. Verwijder eventuele vlekken of vuil op de bekleding en zorg ervoor dat de ramen blinkend schoon zijn.

auto schoonmaken

2 – Zoek de juiste achtergrond

Zoek een neutrale achtergrond voor de auto. Bijvoorbeeld een effen muur, of een stuk onbedekte grond. Hierdoor krijgt de auto alle aandacht en wordt er niet afgeleid door andere objecten op de achtergrond.

3 – Gebruik de juiste belichting

Fotografeer de auto buiten op een bewolkte dag. Dit zorgt voor een gelijkmatige belichting en voorkomt vervelende schaduwen en reflecties. Vermijd het fotograferen van de auto in direct zonlicht omdat dit harde schaduwen creëert. Tijdens zonsopgang en zonsondergang maak je de mooiste foto’s dankzij het de natuurlijke zachte lichtinval. 

4 – Maak foto’s vanuit verschillende hoeken

Maak foto’s van de auto vanuit verschillende hoeken. Fotografeer de auto vanaf de voorkant, zijkant en achterkant en maak close-upfoto’s van de belangrijkste onderdelen van de auto. Vergeet ook niet de binnenkant te fotograferen, zoals het dashboard, de km-stand, de bekleding van de stoelen en de achterbak.

Auto online verkopen

5 – Focus op de belangrijke details

Maak close-upfoto’s van belangrijke details van de auto, zoals de motor, het interieur en de velgen. Zorg ervoor dat deze foto’s scherp zijn en dat de belangrijke details duidelijk zichtbaar zijn.

6 – Maak voldoende foto’s

Maak voldoende foto’s van de auto. Zorg ervoor dat je alle belangrijke onderdelen van de auto fotografeert en maak genoeg foto’s om de auto goed te laten zien. Maak bijvoorbeeld ook foto’s van de auto in actie, tijdens het rijden, door een bocht of bij het inparkeren. 

7 – Bewerk de foto’s

Als je tevreden bent met de foto’s, kun je ze bewerken om de kleuren en het contrast te verbeteren. Zorg er wel voor dat de foto’s er nog steeds realistisch uitzien. Wil je echt mooie foto’s maken? Maak ze dan bij zonsopgang of zonsondergang voor een mooi lichteffect, ook wel ‘golden hour’ genoemd. 

8 – Zorg voor een goede resolutie

Zorg ervoor dat de foto’s een hoge resolutie hebben, zodat potentiële kopers de details van de auto goed kunnen bekijken. Dit betekent dat je foto’s met minimaal 1024 x 768 pixels moet gebruiken. Naast resolutie is de kwaliteit ook van belang bij auto verkopen online. Gebruik bijvoorbeeld een statief om de camera stabiel te houden en een groothoeklens om meer auto op de foto te krijgen. Wees wel voorzichtig met vertekening.

Auto online verkopen

9 – Maak een video

Overweeg om een video te maken van je bolide. Dit kan potentiële kopers een betere indruk geven van de auto en hoe deze rijdt en klinkt. Vergeet bij het opnemen niet het geluid aan te zetten van je camera en zet de autoradio uit. Je kunt de video vaak uploaden bij de online advertentie.

10 – Vermijd storende elementen

Vermijd drukke achtergrond en objecten die afleiden van de auto. Zoals straatnaamborden, mensen die op straat lopen of andere kentekenplaten. Je wilt niet dat potentiële kopers afgeleid worden door deze onbelangrijke details.

Van klikken naar kopen: het belang van goede foto’s voor auto online verkopen

Het maken van goede foto’s van je voertuig is belangrijk als je de auto online verkopen wilt. Zorg ervoor dat je de auto goed schoonmaakt, de juiste achtergrond gebruikt, de foto’s maakt bij licht bewolkt weer, vanuit verschillende hoeken en met een goede resolutie. Maak ook video’s, vermijd storende elementen en gebruik de juiste camera. Door deze tien tips van wat je niet wilt missen te volgen, krijg je de beste kans om de auto snel en voor een goede prijs online te verkopen. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest