BeReal is enorm populair bij tieners en jongvolwassenen

BeReal is enormously popular among teenagers and young adults

Inhoudsopgave

BeReal, een sociale media toepassing die steeds populairder wordt, is vooral populair onder jongeren. Maar als je alleen deze app gebruikt, verwacht dan geen platform vol perfect geënsceneerde foto’s en poses. Blijf TikTok en Instagram gebruiken als je een influencer wilt worden,” zegt de maker van de app.

De app bestaat al sinds 2020, maar de BeReal app, die aanvankelijk in Frankrijk werd ontwikkeld, heeft de laatste maanden een toename in populariteit gezien. BeReal daarentegen is de op één na meest gedownloade gratis app in de AppStore, achter alleen Instagram. Zoals de naam al aangeeft, willen de ontwikkelaars van de applicatie meer authenticiteit op het internet zien. BeReal is een social media platform dat mensen aanmoedigt om hun echte leven te delen in plaats van alleen hun beste momenten.

Influencers gebruiken deze app

BeReal is enormously popular among teenagers and young adults

Als je een influencer wilt worden, kun je de BeReal functie van TikTok en Instagram blijven gebruiken, die je een melding geeft als je de app downloadt. Het basisconcept achter BeReal is rechttoe rechtaan: je downloadt de app en krijgt de rest van je leven elke dag op een willekeurig tijdstip een melding. Je hebt vanaf dat moment twee minuten de tijd om een foto te maken van wat je op dat moment ook aan het doen bent. Je hebt geen tijd om filters te gebruiken, en je zit ook krap in de tijd om een pose aan te nemen of van outfit te wisselen. De tijdslimiet, gecombineerd met de willekeurige timing van de melding, dwingt gebruikers om “trouw” te zijn aan hun identiteit. Het eindresultaat is een tijdlijn vol alledaagse – en daardoor soms saaie – momenten.

Geef commentaar op foto’s of stuur een Realmoji, een afbeelding van je eigen gezicht, naar vrienden en familie. Je kunt in de app alleen de foto’s zien die je vrienden geüpload hebben, en pas nadat je zelf iets geüpload hebt. Als je de deadline van twee minuten mist, kun je nog steeds een foto delen, maar die wordt dan gelabeld als genomen na de twee minuten. Bovendien worden er in deze app geen aantallen likes of volgers getoond.

Concept van BeReal

Het concept van BeReal lijkt op dat van apps als Room For Thought en PicYourMoment, maar er is een belangrijk verschil. Als je een foto maakt met BeReal, maakt de app een foto met beide camera’s van je telefoon tegelijk. De gewone camera maakt een foto van waar je bent, en de front camera laat je op die foto zien wat je aan het doen bent. Jij, de gebruiker, kunt tijdens het maken van de foto’s je eigen gezicht niet zien. Je kunt niets doen om je haar op te knappen of je onderkin te verbergen. Als je je foto geüpload hebt, staat hij de volgende dag op je te wachten met een nieuwe melding, maar pas op: niemand weet wanneer hij komt.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest