Beste Belgische chocolade

Inhoudsopgave

Het is een bekend feit dat België enkele van de beste chocolaatjes ter wereld produceert. Sommigen zullen misschien zeggen dat de Zwitserse chocolaatjes de beste zijn, maar als het om smaak, textuur en betaalbaarheid gaat, kan geen enkele Belgische chocolade verslaan.

Er zijn meer dan 2000 Belgische chocolatiers die u misschien in verwarring brengen bij het kiezen van de beste Belgische chocolademerken. Maak je geen zorgen. Ik ga je vertellen waar je de beste chocolaatjes in België kunt kopen.

NEUHAUS
Neuhaus is een van de beste chocolademerken van België en heeft een interessante geschiedenis. Jean Neuhaus, die een apotheek had in Brussel, begon zijn medicijnen te bedekken met een laag chocolade om het aangenamer te maken.

In 1912 begon zijn kleinzoon Jean Neuhaus Jr. het medicijn in de chocolade te vervangen door heerlijke vullingen en vond de eerste ‘praline’, of gevulde chocolade, uit.

Praline is een populaire vorm van chocolade die bestaat uit een hardere schil met een heerlijk zachtere vulling. In 2017 werd Neuhaus uitgeroepen tot ’s werelds beste Belgische chocoladetruffel. Jean Neuhaus wordt ook algemeen erkend als de uitvinder van de bonbon.

Je kan nog steeds de originele winkel van Jean Neuhaus bezoeken in de Koninklijke Sint-Hubertusgalerijen in het centrum van Brussel. Neuhaus heeft een grote variëteit met verschillende vormen en vullingen zoals gianduja, ganache, room en nog veel meer.

Hun luxe geschenkverpakkingen zijn echt opmerkelijk. Ze hebben hun vestigingen in New York City en Washington DC sinds 1999.

Beste Belgische Chocolade

GODIVA
Godiva, opgericht door Joseph Draps in 1926 in Brussel, is een andere populaire chocolatier in België met meer dan 600 vestigingen en winkels over de hele wereld.

Het werd over de hele wereld erkend toen het zijn filiaal in de VS oprichtte in 1966. Godiva heeft verschillende chef-koks in dienst die hun expertise gebruiken om geweldige smaken met fijne texturen te creëren uit de beste ingrediënten.

Of je nu van witte chocolade of pure chocolade houdt, hun innovatie door de jaren heen wordt wereldwijd erg gewaardeerd. Het beste is dat de kwaliteit van hun chocolaatjes ondanks hun verschillende experimenten niet is gedaald.

Hun sierlijk verpakte chocoladedozen zijn perfect voor cadeaus en feestjes. Godiva is misschien wel het duurste chocolademerk van België.

BELVAS
Belvas is de eerste biologische chocoladefabriek in Europa. Dit klassieke Belgische chocolademerk gebruikt nog steeds een traditionele manier om heerlijke chocolaatjes te maken en gebruikt geen kleurstoffen, kunstmatige aroma’s, smaakversterkers of conserveermiddelen.

Ze gebruiken cacaobonen uit Peru, Ecuador, Santo-Domingo om hun authentieke heerlijke chocolaatjes te maken, die in een breed scala aan smaken verkrijgbaar zijn. Hun authentieke donkere chocolade bestaat uit minimaal 72% cacao.

Belvas, opgericht in 2005, is uitgegroeid tot een van de meest exquise chocolademerken ter wereld. Ze bieden ook wereldwijd glutenvrije, alcoholvrije producten.

COTE D’OR
Côte d’Or is een ander populair Belgisch chocoladebedrijf dat in 1883 werd opgericht door Charles Neuhaus. Hun belangrijkste bron van cacaoboon is Ghana en de naam van het merk is geïnspireerd op de naam Goal Coast.

Ze bieden een breed scala aan smaken en combinaties. Hun constante zoektocht naar nieuwe ideeën en productinnovaties zijn de redenen om haar leiderspositie in de categorie beste Belgische chocolade te behouden.

Côte d’Or staat bekend om het produceren van enkele van de meest zijdezachte en decadente chocolade ter wereld. Hun grote variëteit omvat Chokotoff, Les Bouchées, melkchocolade, pure chocolade, noir 70% cacao met gekarameliseerde cacaobonen, Lait Intense Mignonnettes en melkchocolade met hazelnoten.

LEONIDAS
De meeste premium Belgische chocolaatjes zijn erg duur. Chocoladeliefhebbers die op zoek zijn naar chocolade van hoge kwaliteit uit België aan een goedkope prijs kunnen terecht bij Leonidas chocolatier. Ze produceren enkele van de beste Belgische chocolaatjes tegen een zeer betaalbare prijs.

Leonidas heeft meer dan 1300 winkels over de hele wereld. Ze bieden een exclusief assortiment donkere Belgische pralines, pralines, truffels en marsepein. Het beste is dat ze altijd nieuwe smaken proberen te creëren.

Mary

Mary chocolatier is niet alleen heerlijk, maar ook geweldig in het presenteren van de chocolaatjes in prachtige versierde dozen. Hun reis naar het maken van chocolade begon in 1919 door Mary Delluc.

Mary chocolatier is sinds 1942 houder van een Belgisch Koninklijk Warrant. Hun belangrijkste prioriteit is de kwaliteit van de grondstoffen, wat resulteert in lip-smakende pralines, karamel, crème fraîches, donkere chocolade, melkchocolade, gianduja, amandelspijs, noten en pistachenoten.

GALER
Jean Gallers richtte in 1976 de Galler-chocolatier op in Luik, België. Met hun passie voor chocolade, fijne textuur en constante creativiteit.

BRUYERRE
Bruyerre werd opgericht in 1909 in Gosselies, België. De zachte texturen en milde smaken van Bruyerre zorgen voor een unieke zoete ervaring. Ze zijn een populaire Belgische chocolatier voor het maken van hazelnootpraliné, ganache, crèmes, truffels, parels en gianduja.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest