DJ mixes in spatial audio

DJ mixes in spatial audio

Inhoudsopgave

Mensen die hun nachten liever in de club dan in de concertzaal doorbrengen kunnen nu luisteren naar de ruimtelijke audiofunctie van Apple Music. Vandaag biedt de dienst DJ-mixen aan in Dolby Atmos, wat een meer meeslepende dansmuziek ervaring belooft – niet zo intens als zweten door een hele nacht rave, maar toch een stapje hoger dan de norm. Naast een verbeterde One Mix set van Detroit techno legende Jeff Mills, zal het initiatief 15 Boiler Room sets bevatten van artiesten als Boys Noize en The Blessed Madonna.

Je kunt in de loop van het jaar nog meer ruimtelijke audiomixen verwachten, waaronder maandelijkse One Mix afleveringen en Boiler Room albums, onder andere. Apple heeft geen komende artiesten teased, hoewel het de komende maanden de “beste DJ’s” uit de dans- en elektronische muziekgenres beloofd heeft.

De enige koptelefoons die automatisch ruimtelijke audio inschakelen zijn de Apple AirPods en een paar Beats koptelefoons. Je kunt apparatuur van derden gebruiken die het spel kan ondersteunen, maar dan moet je de ondersteuning handmatig inschakelen en afzien van hoofdtracking.

DJ mixes in spatial audio

Atmos ondersteuning

Het is niet verrassend dat Apple de Atmos ondersteuning heeft uitgebreid tot degenen die graag hun eigen muziek mixen en scratchen. In theorie maakt de wetenschap dat een favoriete DJ een Atmos mix zou kunnen maken die je op concurrerende diensten niet kunt vinden, dat je eerder geneigd bent je Apple Music abonnement te houden. Apple Music en AirPods zijn natuurlijk verkoopargumenten voor ruimtelijke audio. Maar elektronische artiesten behoorden tot de eersten die surround sound omarmden, zoals iedereen die een concert van Amon Tobin heeft gezien kan beamen.

Apple heeft al laten weten dat het Dolby Atmos inhoud gemakkelijker te ontdekken zal maken via samengestelde afspeellijsten en speciale badges. Het werkt samen met Dolby om het voor muzikanten, producenten en ingenieurs gemakkelijker te maken muziek te maken voor Dolby Atmos surround sound systemen. We zijn echter niet zeker van het aantal beschikbare songs. Apple heeft verklaard dat bij de lancering “duizenden” liedjes beschikbaar zullen zijn, maar heeft geen specifieke cijfers gegeven. Apple heeft ook gezegd dat het samenwerkt met artiesten en platenlabels om bestaand materiaal naar het formaat te brengen. Op grond van de oorspronkelijke aankondiging verwachten we dat er meer nummers zullen worden toegevoegd: “regelmatig”.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest