Een tuinpad waar je overheen kan rijden

Een tuinpad waar je overheen kan rijden

Inhoudsopgave

In een stadswoning op straatniveau neemt de oprit een belangrijk deel van de smalle kavel in beslag, en daardoor speelt hij een essentiële rol in hoe de mensen je huis waarnemen. Maar in plaats van te proberen hem te laten verdwijnen, kun je hem nog meer laten opvallen in een berijdbare tuin. De mooie berijdbare tuin, gecombineerd met het moderne matglazen garagedeur patroon, trekt de aandacht van de kijker.

Een tuinpad waar je overheen kan rijden

Kubisme van beton

Er is niets mis met een klassieke oprit van beton. Anderzijds kan Beton een uitstekende keuze zijn voor een moderne woning, zoals deze ontworpen door Robson Rak. Als je een automatische garagedeur hebt, wat veel voorkomt in moderne huizen, kies dan voor hang- en sluitwerk om een strakke, strakke aanblik aan de buitenkant te krijgen. Het past perfect bij de architectonische stijl van het huis, en gaat er naadloos in op in plaats van het uitzicht te domineren.

Je kunt betonnen klinkers gebruiken of beton storten, die beide verschillend zijn in vorm en functie. Straatklinkers hebben geen uithardingstijd nodig, ze hebben een betere tractie, en ze hebben een ongelooflijk hoog PSI, wat betekent dat ze veel druk kunnen weerstaan (wat een van de redenen is waarom ze zo populair zijn). Regelmatig onderhoud en ijver zijn essentieel om ze niet vuil te laten lijken (hoewel boomwortels en andere natuurlijke oorzaken scheuren kunnen veroorzaken).

Kasseien

Met organisch gevormde stenen klinkers, gras, en baksteen kun je een sprookjesachtige aanblik bereiken.

Als er voortdurend over je gras gereden wordt, zal het waarschijnlijk modderig worden en afkloppen. Kies in plaats daarvan kasseien of baksteen voor de meest belopen plaatsen en gras voor de rest van het erf.

Asfalt ligt in de schaduw van bomen

Als je nadenkt over het ontwerpen van een lange oprijlaan, kijk dan naar landweggetjes voor inspiratie. Er is geen betere plaats om te beginnen dan hier. Ter illustratie, overweeg het volgende: In Point Reyes, Californië, is er een tunnel van bomen zoals deze. In feite loopt het pad omhoog naar het gebouw in de verte, en het overkappingseffect geeft de indruk dat je naar een andere sprookjesdimensie reist in plaats van naar een doorsnee huis.

Asfalt is niet alleen een duurzaam materiaal voor je oprit, het kan er ook heel aantrekkelijk uitzien als het gecombineerd wordt met de juiste landschapsvormgeving. Het is enorm goedkoop in onderhoud, kan een aanzienlijk gewicht dragen, en is snel en ongecompliceerd te installeren.

De stijl die ontspannen en onopvallend is

Wil je een consequente opritten met aantrekkelijke uitstraling, stem dan de kleur van je oprit af op de kleur van je dak of raamversieringen. Aangebouwde garages, zoals deze ontworpen door John Wooden, kunnen ongelooflijk charmant zijn, dankzij de stucwerk dakshingles op het A-frame, de handbediende luiken, en het lantaarnlicht op het dak.

Wat de kosteneffectiviteit betreft zijn losse materialen zoals grind en stoeptegels de meest voordelige opties. Ze hebben ook een charmante, rustieke esthetische aantrekkingskracht. Ze zijn ook betrekkelijk eenvoudig te onderhouden; je hoeft alleen maar te zorgen dat de ondergrond goed geschikt is voor afwatering. Je zult het grind regelmatig van de omringende begroeiing weg willen vegen om te voorkomen dat het een struikelgevaar wordt.

Curvilineair waterdoorlatend oppervlak

Oprit aanleggen, maak een grootse entree door een doorlaatbare grasmat in een kromlijnige oprit te verwerken, zoals te zien is in dit huis in Zuid-Californië, ontworpen door Studio Lifestyle Design. Hoewel het aantrekkelijk is, is het niet zo teer dat het niet bestand is tegen het gewicht van auto’s als je grote feesten geeft en extra parkeerruimte nodig hebt.

Als je permeabele grasklinkers in een oprit legt, is het nodig ze te leggen op plaatsen die niet veel automatisch verkeer krijgen, zoals af en toe een landweggetje, want het gekeer van de banden zal het gras uitscheuren, en je kunt eindigen met modder in plaats van gras in de voegen als gevolg.

Afwateringstegels met groen

Beplante bakken geven een aangename symmetrie aan de oprit en zorgen tegelijk voor een vleugje groen zonder veel ruimte in te nemen. Mooie wandlampen installeren zal ook helpen een rustgevend gevoel van symmetrie in de ruimte te scheppen (ook goed voor de veiligheid).

Het is zeer aan te bevelen een gootafvoer voor je oprit aan te leggen om overstromingen te voorkomen. Dit geldt vooral als je bij de bouw van je huis geen doorlaatbare klinkers gebruikt.

Roze bloesems op een helling

Wat een mooie tint blozend roze is deze garagedeur geschilderd. Maar als je goed kijkt zie je de rij terracotta tegels die een vleugje stijl en persoonlijkheid toevoegen aan het totaalontwerp. De oprit met klinkerwerken voor het huis wordt meteen getransformeerd door een bladerdak van bougainvillea. Als je niet veel kunt doen aan het materiaal dat voor je garage gebruikt wordt, maak dan gebruik van je verticale ruimte.

Je zult je moeten verdiepen in de bijzonderheden van de gemeentelijke voorschriften voor een stoep herinrichting voordat je je op een bepaalde stijl vastlegt. Er zijn nogal wat variaties in de gemeentelijke wetten.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest