HBO en HBO Max hebben er samen 13 miljoen abonnees bijgekregen

HBO and HBO Max have gained a combined 13 million subscribers

Inhoudsopgave

Maar niet elke streamingdienst beleeft dezelfde daling als Netflix, dat eerder deze week kwartaalcijfers meldde waaruit bleek dat zijn abonneecijfers voor het eerst in meer dan tien jaar daalden. Hoewel AT&T HBO en de rest van WarnerMedia aan Discovery heeft overgedragen, had het bedrijf nog een reeks abonneecijfers te onthullen in zijn winstrapport, dat donderdagochtend werd vrijgegeven.

HBO and HBO Max have gained a combined 13 million subscribers

HBO Max doet het uitzonderlijk goed, zoals we in januari berichtten. Na de bekendmaking van de cijfers onthulde HBO dat het vorig jaar bijna 13 miljoen abonnees heeft toegevoegd, waarvan drie miljoen in het vorige kwartaal, over zowel traditionele HBO als HBO Max. Met 76,8 miljoen abonnees wereldwijd worden de twee diensten nog steeds in de schaduw gesteld door de 221,64 miljoen abonnees van Netflix en zelfs door het meest recente Disney Plus abonneebestand van 129,8 miljoen abonnees.

Wereldwijd stegen het aantal HBO Max en HBO abonnees met 12,8 miljoen jaar op jaar en met 3,0 miljoen opeenvolgend, waarbij het grootste deel van de groei afkomstig was van een toename van het aantal internationale en binnenlandse retail abonnees, die de kracht van de programmeringslate van het bedrijf weerspiegelde. Wereldwijd waren er 76,8 miljoen HBO Max en HBO abonnees aan het eind van het eerste kwartaal van 2015. Aan het eind van het derde kwartaal waren er 48,6 miljoen binnenlandse HBO Max en HBO abonnees, tegen 44,2 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder, wat neerkomt op een stijging van 4,4 miljoen jaar op jaar.

Bovendien heeft HBO verschillende nieuwe gebieden waar het aan het uitbreiden is, dus het kan nog wel even duren voor er geen nieuwe klanten meer te verwerven zijn.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest