Het hoog wiegje voor de baby en ouders

Extra hoog ledikant

Inhoudsopgave

Zet een hoog babybedje in de babykamer en je hebt een zee van ruimte onder de wieg. Deze extra ruimte kun je gebruiken als opbergruimte, of je kunt er een charmante hut van maken. Dan kunnen de kinderen zich er heerlijk onder vermaken met spelen. De aanwezigheid van extra ruimte in een babykamer is altijd een pluspunt.
Plaats opbergdozen onder het babybedje die niet alleen mooi, maar ook functioneel en handig zijn. De mooie dozen kunnen gebruikt worden om speelgoed in op te bergen. Alles is er netjes en geordend in. Als alternatief kunnen ze gebruikt worden om baby beddengoed in op te bergen.

Extra hoog ledikant

Hoogte van het wiegje voor de baby

De hoogte van de wieg wordt bepaald door de extra lange poten aan elke kant. Een hoog wiegje is te koop bij Cryless. Daarna kun je kiezen tussen twee modellen. Het wiegje meet 121 cm van de grond tot de bovenkant van het standaard hoge wiegje (standaard poten). Het extra hoge wiegje baby staat op een hoogte van 153 centimeter. Bovendien kan de onderkant van beide modellen versteld worden. Bereken de volgende gegevens voor de hoogte van het wiegje om de afmetingen te bepalen.

Is een hoog ledikant veilig te gebruiken?

Ja, een hoog ledikant is volkomen veilig. De zijkanten van het bedje zijn voorzien van veiligheidsbeugels, die voorkomen dat je kind uit zijn of haar bedje rolt. Aan het hoge wiegje zijn geen scherpe randen om rekening mee te houden. Bovendien is onze extra hoge wieg baby uitgerust met een veilig deurslot voor extra veiligheid. Een van de voordelen van een wieg met een klepkant of een deur is dat je gemakkelijk bij je kind kunt. Zelfs bij het verschonen van het bed hoef je niet over de spijlen te hangen.

Zodra je het deurtje optilt, wordt het tegengehouden door het unieke dubbele magnetische slot. Hij gaat open als je de deur net iets hoger optilt. Twee keer zo veilig als voorheen. Door de deur terug te duwen valt ze in het veilige slot, zonder enige inspanning van jouw kant.

Het Cryless hoogslaper is gemaakt van duurzaam berkenmultiplex dat bekleed is met hogedruk laminaat (HPL). Als de eerste melktandjes doorkomen, wordt er geen verf of lak gebruikt, zodat je baby niet aan chemicaliën wordt blootgesteld. Kinderen die tandjes krijgen kunnen meer geneigd zijn op de spijlen van het wiegje te bijten.

Is er een standaard maat van een wieg?

De afmetingen van een wieg zijn standaard, ze zijn 60 cm breed en 120 cm lang. Een wieg moet voldoen aan de Europese veiligheidsnormen, wat betekent dat hij minstens 55 cm breed moet zijn, of hij nu hoog of laag staat. Een standaardmaat van 60 x 120 cm wordt in Nederland altijd toegepast. Als je in de markt bent voor een nieuw wiegmatras of beddengoed, is dit een handige optie. Je let er altijd op dat je de juiste maat koopt.
Bij gebruik van een matras mag er nooit ruimte zijn tussen het ledikant en de matras, tenzij anders aangegeven. Baby’s kunnen verstrikt raken als dit niet gedaan wordt.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest