Hoe een sensationeel bedrijfsfeest organiseren?

bedrijfsfeest organiseren locatie bedrijfsevenement organiseren

Inhoudsopgave

Bedrijfsfeest organiseren: tips voor een spectaculaire avond

Een bedrijfsfeest organiseren zorgt niet alleen voor een gezellige avond met elkaar, maar het versterkt ook de band tussen collega’s. Het plannen van een bedrijfsfeest kan echter wel een uitdaging zijn. Hoe zorg je ervoor dat het personeelsfeest geslaagd wordt en de medewerkers een spectaculaire avond beleven? We geven je 7 tips om van jouw bedrijfsfeest een onvergetelijke avond te maken.

7 Stappen voor bedrijfsfeest organiseren

Doorloop deze 7 stappen voor een onvergetelijk bedrijfsfeest organiseren. Van locatie tot thema en van entertainment tot foto’s maken.

1 – Kies de juiste locatie

De locatie is een belangrijk onderdeel bij bedrijfsfeest organiseren. Kies voor een locatie die past bij het aantal genodigden en de sfeer van het personeelsfeest. Denk bijvoorbeeld aan een industrieel pand voor een modern thema of een kasteel voor een klassieke uitstraling. Houd daarnaast rekening met de bereikbaarheid van de locatie en eventuele parkeergelegenheid.

2 – Bepaal het feestthema

Een thema draagt zeker bij aan de sfeer van het bedrijfsfeest en zorgt voor een rode draad voor de avond. Kies voor een thema dat past bij de identiteit van het bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan een casino thema, een disco avond of een dresscode. Een feestthema biedt ook de mogelijkheid om de aankleding van het feest hierop af te stemmen en zorgt voor een extra dimensie aan het personeelsfeest.

3 – Communiceer duidelijk

Het is belangrijk om duidelijk te communiceren over het bedrijfsfeest. Zorg dat de gasten ruim van tevoren een uitnodiging ontvangen en dat hierin alle belangrijke informatie staat, zoals de locatie, het tijdstip en eventuele dresscode. Communiceer daarnaast ook over het programma van de avond en geef aan wat de gasten kunnen verwachten. Zo zijn de werknemers goed voorbereid en weten ze wat ze mogen verwachten tijdens het jaarlijkse bedrijfsfeest.

photoblog huren bij bedrijfsfeest organiseren

4 – Verzorg entertainment

Entertainment is een belangrijk onderdeel van een bedrijfsfeest organiseren. Kies voor entertainment dat past bij het thema en de doelgroep van het feest. Denk bijvoorbeeld aan een dj, livemuziek of een spectaculaire act. Een photobooth huren is een ideale manier om de avond vast te leggen en zorgt voor onvergetelijke herinneringen. Gasten kunnen in de photobooth poseren met props en krijgen de foto’s direct mee als aandenken aan een geslaagde avond met collega’s.

5 – Zorg voor een goed menu en drankjes

Lekker eten en drinken zorgt voor tevreden gasten. Stem het menu af op het thema van het feest en houd rekening met eventuele dieetwensen. Een buffet of walking dinner is bijvoorbeeld een ideale manier om een breed aanbod van hapjes aan te bieden en biedt de gasten de mogelijkheid om verschillende gerechten te proeven. Ook het aanbieden van voldoende drankjes tijdens het feest is belangrijk. Houd rekening met de consumptie van alcohol en zorg voor non-alcoholische alternatieven.

6 – Bied ruimte voor interactie

Een bedrijfsfeest organiseren biedt de mogelijkheid om collega’s beter te leren kennen en de teamgeest te versterken. Bied daarom ruimte voor interactie tijdens het feest. Zorg bijvoorbeeld voor een spelletjeshoek, een quiz of een karaoke wedstrijd. Ook een photobooth biedt de mogelijkheid voor interactie en samenwerking tussen de werknemers. Door samen te poseren in de photobooth wordt er samengewerkt aan een leuke en gezellige herinnering.

bedrijfsfeest organiseren

7 – Evalueer het bedrijfsfeest

Na afloop van het bedrijfsfeest is het belangrijk om te evalueren. Zo kun je achterhalen wat er goed ging en wat eventueel beter kan bij een volgend personeelsfeest organiseren. Vraag feedback aan de gasten over de avond en verzamel deze informatie. Zo kun je bijvoorbeeld achterhalen welk entertainment of gerecht het meest in de smaak viel en hier de volgende keer op inspelen.

Versterk de band tussen collega’s met geslaagd bedrijfsfeest en tastbare herinnering

Met deze 7 tips kun je een bedrijfsfeest organiseren dat past bij de identiteit van het bedrijf en waarbij de gasten een onvergetelijke avond beleven. Kies voor de juiste locatie, goede entertainment en bied ruimte voor interactie tussen de gasten. Een photobooth huren is de manier om gasten een tastbare herinnering te bieden aan de avond. Door duidelijk te communiceren en het bedrijfsfeest te evalueren zorg je voor een succesvolle avond en versterk je de band tussen de collega’s.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest