Hoe inbraakschade te voorkomen

inbraakschade

Inhoudsopgave

Inbraken zijn de meest zorgwekkende vorm van criminele activiteit in Nederland. Hoe kun je schade door inbraken voorkomen, en nog belangrijker, hoe kun je voorkomen dat er in je huis wordt ingebroken? We hebben een lijst samengesteld met de meest verrassende feiten over woninginbraak, zodat mensen een beter inzicht krijgen in deze misdaad (en zich veiliger voelen in hun eigen huis). Maar daarmee is het verhaal nog niet af. We hebben je ook veiligheidsadvies gegeven, en essentiële stappen die je kunt nemen om je eigendom en bezittingen te beschermen tegen diefstal of beschadiging bij een inbraak.

inbraakschade

De tijd die nodig is om een inbraak te plegen is, gemiddeld, dertig seconden.

De tijd die een inbreker nodig heeft om in je huis in te breken is gemiddeld maar dertig seconden. Het typische geldbedrag dat door een inbraak verloren gaat, ligt ergens tussen twee- en drieduizend euro. En dit heeft alleen betrekking op de voorwerpen die gestolen werden. Daar komen nog de kosten bij voor het herstel van de schade die door de inbraak veroorzaakt werd. Denk aan de installatie van nieuwe sloten op zowel de voordeur als de deuren en ramen in het huis. Dit is een aanzienlijk bedrag, vooral voor wie van het minimumloon moet rondkomen.

Naast de geldelijke kosten die een inbraak met zich meebrengt, wordt ook een aanzienlijke emotionele tol geëist. Het is mogelijk dat je over een tegenslag in je financiën heen moet komen op hetzelfde moment dat je over de emotionele tol van het verlies van dingen met sentimentele waarde heen komt. Bovendien wordt het gevoel van veiligheid dat je vóór de inbraak had je ontnomen. Na het meemaken van een inbraak hebben veel mensen moeilijkheden met hun emotionele en mentale gezondheid. Dit omvat ook het hebben van slaapproblemen. Wanneer je de indruk krijgt dat iemand anders in je huis is geweest, kan het moeilijk zijn het gevoel dat ze er waren van je af te schudden.

Mensen zijn bezorgd over de mogelijkheid van inbraken.

In de afgelopen tien jaar zijn er 75% minder inbraken in woningen geweest, waardoor het totale aantal inbraken tot 23,5 duizend is gedaald. Ongeveer één inbraakverdachte wordt aangehouden voor elke tien die door de politie onderzocht worden. Dit zijn de statistieken die door het CBS werden verstrekt. Door de Corona pandemie is het aantal inbraken tegen woningen sterk gedaald, vooral in de laatste twee jaar. Het aantal woninginbraken daalde aanzienlijk toen meer mensen thuis gingen werken en op hun uitgaansmogelijkheden gingen bezuinigen.

Ook al is het aantal inbraken gedaald, toch zijn veel mensen nog steeds bezorgd over de schade die ze aanrichten. Schade die door een inbraak wordt veroorzaakt kan in twee categorieën worden verdeeld: fysieke en emotionele. Fysieke schade kan dingen omvatten als kapotte sloten en raamkozijnen. Dit omvat echter ook schade aan iemands emotionele veiligheid. Je niet meer veilig voelen in je eigen huis, het vermogen verliezen om te slapen, en de hele tijd in hoge staat van alertheid verkeren zijn vreselijke gevoelens. Daarom zijn veel mensen bezorgd over inbraken, niet alleen als er niemand thuis is, maar ook als ze slapen.

Deze bezorgdheid heeft voorrang op andere zorgen over eigendomsdelicten, zoals de mogelijkheid dat je bezittingen worden meegenomen. Neem bijvoorbeeld de sieraden die je bij je hebt, het geld dat over het huis is uitgestrooid, of de auto die voor de ingang geparkeerd staat. Het is mogelijk om schade door inbraken te voorkomen door je huis goed te beveiligen en eventuele oude sloten te laten vervangen door nieuwe sloten die door de politie gecertificeerd zijn. Ga altijd in zee met een gekwalificeerde slotenmaker, zoals Slotenmaker NK, die vestigingen in heel Nederland heeft.

Wat is het verschil tussen inbreken in een huis en het plegen van een inbraak?

Er zijn veel verschillende soorten inbraken, maar woninginbraken zijn de enige soort die altijd als inbraak beschouwd worden. Een gebouw wordt geacht te zijn opengebroken als een onbevoegde het betreedt met de bedoeling een misdrijf te plegen. Er moet met geweld in een woning ingebroken zijn, wil er sprake zijn van woninginbraak. Het gebruik van lichamelijk geweld of de dreiging daarmee wordt beschouwd als inbraak met geweld.

De schade die door inbraken wordt aangericht, komt meer voor tijdens de warmere zomermaanden.

Als de temperatuur buiten begint te stijgen, begint ook het aantal inbraken te stijgen. Daardoor is de kans dat eigendommen waarin bij een inbraak is ingebroken en beschadigd zijn groter tijdens de zomermaanden dan tijdens de wintermaanden. Dieven breken in de zomer gemakkelijker in huizen in omdat mensen de neiging hebben hun ramen en deuren wijd open te laten staan.

Als je bijvoorbeeld je huis verlaat en vergeet het raamkozijn op slot te doen, laat je in wezen een “open deur” achter voor potentiële dieven. Ze kunnen je huis binnendringen met achterlating van heel weinig bewijs van een inbraak. Bovendien is het midden op de dag een gebruikelijke tijd voor inbraken. Als je een deur of raam niet op slot laat of een raam open laat staan, komen inbrekers daar heel snel achter.

Voordat je je huis verlaat, moet je altijd controleren of alle deuren en ramen goed gesloten en vergrendeld zijn. Een camera-installatie, doeltreffende raam- en deursloten, en ander anti-inbraakbeslag zijn niet langer luxe maar noodzaak in de wereld van vandaag. Het beschermt tegen inbraken en, in het verlengde daarvan, tegen eventuele schade die door inbraken veroorzaakt wordt. Wil je voorkomen dat er in je huis wordt ingebroken? Dan moet je Locksmith NK bellen. Vraag Locksmith NK om gratis advies over hoe je kunt voorkomen dat er in je huis wordt ingebroken, en hoe je inbraken kunt voorkomen.

Het inbraakcijfer is beduidend hoger voor huurwoningen dan voor woningen van huiseigenaren.

Het inbraakcijfer in huurwoningen is beduidend hoger dan dat in woningen van huiseigenaren. Dit is te wijten aan het simpele feit dat huiseigenaren gewoonlijk betere veiligheidsmaatregelen hebben dan huurders. een installatie van camera’s, veilige sloten op de deuren en ramen, en een alarmsysteem zijn allemaal aan te bevelen. In de meeste gevallen is inbreken in een huis voor inbrekers zo gemakkelijk als kinderspel. Dit heeft op de een of andere manier met de sloten te maken. Daarom is het erg belangrijk dat zowel op de voordeur als op de achterdeur betrouwbare sloten geïnstalleerd zijn.

Het SKG kwaliteitsmerk vind je op kluissloten. Een sterke basis voor kwaliteit in bouwteksten legt de nadruk op uithoudingsvermogen en stevigheid. De sloten hebben elk een sterrenscore van één tot drie. Hoe hoger het aantal sterren, hoe veiliger het slot. Ter illustratie: een slot met drie sterren kan het zo maken dat een inbreker er vijf minuten langer over doet om een huis binnen te dringen.

Bovendien is er een kleinere kans dat huurwoningen een Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW) hebben. Woningen die dit keurmerk hebben gekregen zijn beter beschermd tegen diefstal en de schade die door inbraak kan worden aangericht. Een van de voordelen van het hebben van een PKVW is dat het de kans dat een inbraak slaagt met wel 80 procent kan verkleinen. Het risico van schade door een inbraak kan worden verkleind door voorzorgsmaatregelen te nemen zoals het installeren van gecertificeerd hang- en sluitwerk en het zorgen voor voldoende verlichting zowel binnen als buiten het gebouw. Het Politie Keurmerk is toegekend aan Locksmith NK, waardoor ze een gecertificeerde slotenmaker zijn. Maak gebruik van onze gratis adviesdienst.

Hoe je huis beschermen tegen de schade die door een inbraak kan worden aangericht

Schade door inbraken kan gemakkelijker vermeden worden. Daarom moet je eerder een pro-actieve dan een reactieve houding aannemen. Het is geen overbodige luxe om je sloten te vervangen door beter beveiligde anti-inbraak sloten. Investeren in een huisbeveiligingssysteem met bewakingscamera’s is een andere uitstekende strategie om potentiële dieven af te weren. Door je huis goed te beveiligen, kun je voorkomen dat er ingebroken wordt. Een huis dat zowel goede SKG sloten als politiecertificaten ontbeert is eerder het doelwit van een inbreker.

Wij zien niet graag dat mensen het geestelijk leed en de financiële stress doormaken die gepaard gaan met het slachtoffer van inbraak zijn. Daarom blijven we vasthouden aan ons bedrijfsmotto, dat zegt dat beveiliging een manier van leven moet zijn en geen bijzaak. Er is geen manier om absoluut te garanderen dat je geen slachtoffer van een inbraak zult worden, maar er zijn wel een heleboel dingen die je nu al kunt doen om het veel minder waarschijnlijk te maken dat het je zal overkomen. Door de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen, kun je de schade die inbraken aanrichten voorkomen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest