Huis kopen in Italië

Huis kopen in Italië

Inhoudsopgave

Velen van jullie hebben waarschijnlijk gehoord van de “1 Euro huizen” in Italië die wereldwijd het nieuws haalden. Nadat je erover gelezen hebt, heb je je afgevraagd: “Is het de moeite waard om onroerend goed in Italië te kopen?” Je hebt er waarschijnlijk van gedroomd om een huis in het buitenland te kopen en het lezen erover deed je beseffen dat het werkelijkheid kan worden.

Van geschiedenis en cultuur, tot eten en wijn, en een aantrekkelijk mediterraan klimaat, Italië heeft het allemaal. Of je nu een vakantieplek in Venetië wilt of een nieuw familiehuis in Florence, verhuizen naar Italië is voor velen een droom.

Waarom een huis kopen in Italië?

Als je geïnteresseerd bent om een huis te kopen in Italië – of op zoek bent naar grond te koop in de bekende laars van Europa – dan ben je niet alleen. Veel Nederlanders en Belgen hebben een huis in Italië gekocht.

Het is niet alleen het klimaat en de keuken die deze populariteit stimuleren. Italiaans onroerend goed is gemiddeld aanzienlijk goedkoper dan in Spanje of Portugal – en kan gepaard gaan met lagere transactiekosten bij aankoop, en ook met meerwaarden bij verkoop.

Als je overweegt een beleggingspand in Italië te kopen, kun je zelfs profiteren van een overheidsregeling die de kosten dekt van bepaalde renovaties om de energie-efficiëntie te verbeteren – waardoor de waarde van het huis stijgt en het tegelijkertijd milieuvriendelijker wordt.

Een goede selectie van onroerend goed tegen goede prijzen. De vastgoedmarkt in Italië is levendig, en je zult geen probleem hebben om een mooie woning te vinden die past bij je budget, of je nu aan de kust, in de bergen of in een meer stedelijke omgeving wilt wonen.

De hypotheekrente in Italië is nog laag

Als je een huis in Italië wilt kopen of verbouwen, dan heb je een hypotheek tot 60% van de kosten, en het goede nieuws is dat de hypotheekrente in Italië nog steeds laag is

De winstbelasting op verkoop bedraagt 20% van de totale winst op de verkoop van een woning, maar deze kan helemaal worden vermeden als je vijf jaar wacht met de verkoop en als je de woning niet als eerste huis hebt gebruikt.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest