In België erop uit met Pasen 

erop uit met Pasen

Inhoudsopgave

Vier Pasen in België met leuke gezinsactiviteiten

Pasen is een ideale gelegenheid om erop uit te gaan met het gezin en samen te genieten van de lentestemming in België. Er zijn tal van activiteiten om uit te kiezen tijdens de Paasdagen 2023, inclusief het zoeken van paaseieren, het genieten van een smakelijke paasbrunch en meer. Hieronder delen we onze tips om erop uit te gaan met Pasen in België. Pasen valt in 2023 op 9 en 10 april 2023.

8 Tips voor erop uit met Pasen met het gezin

#1 Bezoek een pretpark

Een bezoek aan een pretpark is altijd een leuk idee tijdens Pasen, vooral voor gezinnen met jonge kinderen. Er zijn verschillende pretparken in België die tijdens Pasen speciale activiteiten organiseren zoals paaseieren zoeken en knutselen. Een paar van de beste pretparken in België zijn Walibi Belgium, Plopsaland De Panne en Bellewaerde. Reserveer op tijd om teleurstellingen te voorkomen.

#2 Paaseieren zoeken

Paaseieren zoeken is een traditionele activiteit tijdens Pasen en het is een geweldige manier om kinderen actief te houden. Veel steden en gemeenten in België organiseren paaseieren zoektochten, vaak in lokale parken en tuinen. Neem een mandje mee en ga op zoek naar verstopte paaseieren! Check de lokale agenda’s om te zien welke evenementen er bij jou in de buurt zijn.

#3 Geniet van een paasbrunch

Een paasbrunch is een heerlijke manier om Pasen te vieren met het hele gezin. Veel restaurants in België bieden speciale paasbrunches aan tijdens de Paasdagen, inclusief een uitgebreide selectie aan smakelijke lekkernijen. Enkele populaire plaatsen om te genieten van een paasbrunch zijn de Brusselse Grote Markt en het Oud Sluis restaurant in het West-Vlaamse Sluis.

erop uit met pasen paaseieren zoeken

#5 Bezoek een museum

Als je op zoek bent naar een educatief en interessant uitje tijdens Pasen, overweeg dan om een museum te bezoeken. Veel musea in België hebben speciale Paasactiviteiten, zoals workshops en rondleidingen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen of het Museum voor Natuurwetenschappen in Brussel. Zorg ervoor dat je op tijd reserveert om teleurstelling te voorkomen.

#6 Maak een fietstocht

Tijdens de lenteperiode is België op zijn mooist en een fietstocht is een geweldige manier om te genieten van de prachtige natuur. Er zijn veel mooie fietsroutes in België die je kan volgen tijdens de Paasdagen. Je kan bijvoorbeeld de Vlaamse Ardennen verkennen of langs de kust fietsen. Zorg voor een goede voorbereiding, zo heb je een fietskaart en een fiets met goede banden en remmen nodig.

#7 Ga op ontdekking in een stad

Als je op zoek bent naar een avontuurlijk uitje tijdens Pasen, overweeg dan om een stad te bezoeken. Er zijn veel historische steden in België die de moeite waard zijn om te verkennen. Je kunt bijvoorbeeld het middeleeuwse Gent verkennen of de charmante straatjes van Brugge ontdekken. Maak een wandeling door de stad, bezoek lokale winkels en geniet van een lekker hapje en drankje.

Dagje Brugge met pasen

#8 Maak een dagtrip naar de kust

Als het weer het toelaat, is een dagtrip naar de Belgische kust een geweldige manier om Pasen te vieren. Wandel langs de kustlijn, ga zwemmen in de zee of bezoek de lokale vissersdorpjes. Er zijn veel leuke activiteiten voor gezinnen, zoals het verkennen van de haven van Zeebrugge of het bezoeken van het Sealife Centre in Blankenberge.

Kortom, er zijn veel leuke activiteiten te doen tijdens Pasen in België. Of je nu op zoek bent naar een educatief uitje, een gezellige paasbrunch of een avontuurlijk dagje uit, er is voor elk wat wils. Vergeet niet om op tijd te reserveren voor activiteiten en restaurants om teleurstellingen te voorkomen. Geniet van de internationale keukens en een vrolijk Pasen met het hele gezin!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest