Is het mogelijk dat je Mac desktop computer verouderd zal raken?

Is het mogelijk dat je Mac desktop computer verouderd zal raken

Inhoudsopgave

Omdat Apple volgens de geruchten dit jaar een paar desktop lijnen en nieuwe modellen zal lanceren, zal de ondersteuning voor sommige oudere computers van het bedrijf worden stopgezet. Denk maar aan je oude iPhone die het nauwelijks nog volhoudt. Staat je Mac op het punt verouderd te raken? Of beschouwt Apple hem nog als “vintage”? Wat is de betekenis van dit alles!

Wees niet bezorgd! Wij helpen je om alles te ontleden en te bepalen of je al dan niet moet beginnen na te denken over een onmiddellijke upgrade van je Mac.

Wanneer een Mac verouderd raakt, betekent dat het einde van de lijn voor dat specifieke Apple product. Volgens het beleid van Apple worden producten minimaal vijf jaar ondersteund vanaf het moment dat ze voor het laatst door het bedrijf werden verspreid. Als die beschikbaar zijn, kan Apple ook onderdelen verkrijgen voor een periode van maximaal zeven jaar, zoals de wet voorschrijft.

Is het mogelijk dat je Mac desktop computer verouderd zal raken

7 jaar oude Apple

Na die zeven jaar staat je Mac echter geheel op zichzelf. Dat product wordt dan niet meer door Apple ondersteund of van vervangende onderdelen voorzien.

Apple producten worden als verouderd beschouwd als ze al meer dan zeven jaar niet meer in productie zijn en niet meer officieel door Apple verkocht worden. Dit heeft tot gevolg dat, zelfs als je je oude Mac relatief kort na de introductie kocht, hij waarschijnlijk nog een lange gebruiksduur heeft, omdat Apple het model waarschijnlijk nog minstens een paar jaar na de introductie zal blijven verkopen.
Het kan echter zijn dat je een oude Mac gebruikt.

Deze lijst bevat enkele van de desktop modellen die onlangs buiten gebruik zijn gesteld.
Apple vermeldt ook oude lijnen als de Power Mac, eMac, en zelfs de originele Apple computer als verouderd, evenals Mac Mini’s die eind 2012 en eerder verschenen Mac Pro’s die midden 2010 en eerder verschenen Apple vermeldt ook oude lijnen als de Power Mac, eMac, en zelfs de originele Apple computer als verouderd. Het spreekt vanzelf dat het bedrijf voor deze producten voortaan geen ondersteuning meer biedt.

Macintosh desktop computers uit het verleden

Als je Mac niet in deze lijst voorkomt, raak dan nog niet al te opgewonden. Misschien heb je wat Apple een “vintage” Mac noemt. Apple producten worden als vintage beschouwd als ze gemaakt zijn tussen de jaren 2005 en 2007 of tussen het moment dat ze geïntroduceerd werden en het moment dat ze uit de handel genomen werden.

Dit geeft aan dat deze Macs op weg zijn om verouderd te raken, en het is aan te raden dat je begint te sparen voor een nieuwe.
iMac (Intel Macintosh) (21,5 inch, begin 2013)
iMac (Intel Macintosh) (21.5-inch, eind 2013)
iMac (Intel Macintosh) (27-inch, eind 2013)
iMac (Intel Macintosh) (21,5-inch, midden 2014)
iMac (Intel Macintosh) (Retina 5K, 27-inch, eind 2014)
Mac Pro (27-inch, Retina 5K, medio 2015) iMac (27-inch, Retina 5K, medio 2015) (medio 2012)

Het kan ontmoedigend zijn (vooral voor je portemonnee) om te beseffen dat je geliefde Mac computer verouderd is. Apple stopt met deze producten omdat ze, volgens het bedrijf, technologisch verouderd zijn wat hun hardware betreft. En, om eerlijk te zijn, dat is al zo sinds de M1-aangedreven Macs werden geïntroduceerd. Apple’s eigen M1 chip overtreft deze oude Intel-powered Macs in snelheid en verwerkingskracht met ordes van grootte.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest