Kies je voor renovlies of stucwerk?

renovlies of stucen

Inhoudsopgave

Gladde muren met renovlies

Ben je momenteel bezig met de renovatie van je huis? En weet je nog niet goed hoe je de muren en plafonds moet behandelen? Denk dan eens aan de optie van renovlies. Renovlies behang is een uitstekende optie om te overwegen in plaats van oud stucwerk te repareren. Het is een snelle en gemakkelijke manier om verouderde muren een gloednieuw uiterlijk te geven. Het oppervlak van renovlies is onberispelijk egaal, het heeft geen textuur, en het kan geschilderd worden. 

Wat is renovlies?

In het woord renovlies zit het woord ‘reno’, wat afkomstig is van het woord renovatie. De eigenlijke naam van dit behangsoort is dan ook renovatievlies. Renovlies is een uitstekende oplossing die je verouderde muren kan laten lijken alsof ze net geschilderd zijn. Het is een behang dat geverfd kan worden, en het komt in verschillende diktes. Het is een eigentijdse vervanging voor glasvezelbehang dat je muren kan geven die egaal wit zijn. Meestal wordt renovatievlies gelegd zonder onderliggende structuur; je kunt het echter ook krijgen in een verscheidenheid aan prints. 

renovlies behang renovliesbehang

Wanneer kiezen voor renovatievlies behang? 

Renovatievlies is een behangsoort met vinyl of regulier papier dat is aangebracht op een vlies en is een van de vele soorten glasvezelbehang. Het wordt gebruikt bij renovatie of wandafwerking om scheuren, krimpscheuren en oneffenheden op en in muren te verbergen. Het is bovendien ook geschikt voor de afwerking van plafonds. De genoemde mankementen komen zowel bij oude als nieuwe woningen voor. Muren van een nieuwbouwwoning bijvoorbeeld bevatten in de eerste maanden nog veel vocht, waardoor er scheuren kunnen ontstaan. Renovatievlies behang neemt dit vocht direct op en verbergt bovendien de scheuren.

Op een behangklare muur kan je eenvoudig renovlies behang aanbrengen. Oneffenheden en kleine gaatjes op de muur of plafond worden eenvoudig opgelost. Het is een afwerking die vrijwel gelijk is als glad stucwerk, maar veel duurzamer is en beter is in het overbruggen van scheuren. Bovendien krijg je uiteindelijk een glad oppervlak dat uitstekend geschikt is om te schilderen in elke gewenste kleur die je wilt. 

Wat voor effect heeft renovliesbehang op het interieur? 

Je kunt met behulp van renovliesbehang de ideale ondergrond creëren om te schilderen. Elk huis, winkel of kantoor, hoe oud of nieuw ook, kan weer gloednieuw lijken met renovliesbehang. Als het gaat om het renoveren van muren of wandafwerkingen, is het de perfecte aanvulling. Het is geen methode om gebreken te bedekken, maar een praktisch antwoord op problemen als scheuren en gaten in je muren. Een oplossing die snel, effectief en niet overdreven duur is als het gaat om renovatiewerkzaamheden. Niet voor niets wordt deze stof op grote schaal toegepast als vervanger van stucwerk. Renovliesbehang maakt wanden en plafond strak, egaal en wonderschoon. 

renovlies

Renovlies- of glasvezelbehang? 

In een huis dat onlangs verbouwd is, werd glasvezelbehang sterk gekozen als de beste optie om de muren op te fleuren. Behang gemaakt van glasvezel kan geschilderd worden en is er in verschillende oppervlaktestructuren om uit te kiezen. Maar er zitten ook veel nadelen aan glasvezelbehang. Het is bijvoorbeeld niet zo eenvoudig om het aan te brengen. Daarnaast moet je jezelf goed beschermen, want glasvezel kan een allergische reactie geven bij mensen. Bovendien heeft het een negatief effect op het omringende ecosysteem. 

Het is daarom ook niet verwonderlijk dat steeds meer schilders, behangers en particulieren kiezen voor renovlies in plaats van voor glasvezelbehang. Renovlies heeft gewoonweg een betere hechting en is eenvoudiger om mee te werken tijdens het aanbrengen. Renovlies is een product dat bovendien sterk wordt aanbevolen door professionele schilders. 

Stucwerk of renovlies? 

Het eindresultaat van het gebruik van renovlies is niet te onderscheiden van het aanbrengen van een verse laag stucwerk. Bovendien is het naadloos en levert het muren en plafonds die er egaal en strak uitzien. Het aanbrengen van renovlies is ongeveer 70 procent goedkoper dan het aanbrengen van gewoon stucwerk. Het werk kan ook aanzienlijk sneller worden afgerond, en de muren kunnen daarna vrijwel direct worden overgeschilderd. Bijkomende voordelen zijn dat renovlies beter bestand is tegen krassen en veel meer kan verdragen. 

renovliesbehang renovlies of stucwerk

Voor- en nadelen van renovlies behang 

Het gebruik van renovlies behang maakt het mogelijk om zelfs in oudere huizen muren te bouwen die modern en naadloos zijn. Het is brandveilig, krimpt niet, kan tegen een stootje en krast niet gemakkelijk. Daarnaast dient het als een uitstekende basis voor het uniform schilderen van muren. 

Het feit dat de meeste mensen er niet bekend mee zijn is waarschijnlijk het grootste nadeel van renovlies. Hoewel renovlies veel hoger scoort qua prijs, installatie en milieuvriendelijkheid, is glasvezelbehang nog steeds een populaire optie in de doe-het-zelfwinkels. Veel mensen kiezen nog steeds voor glasvezelbehang, omdat ze nog niet bekend zijn met renovlies behang.

Dus mocht je voor de beslissing staan hoe je jouw oude muren weer in een nieuw jasje kan steken? Vergeet dan zeker de oplossing van renovlies behang niet. Duurzaam, mooie egaal, duurzaam en voordelig. Het is daarmee de perfecte afwerking voor jouw woning of bedrijfspand.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest