Legende onder make-up insiders Ellis Faas

Ellis Faas

Inhoudsopgave

Make-up artist Ellis Faas

Als het gaat om gewaagde keuzes, dramatische vormen, schitterende kleuren, vlekkeloze teint en gedurfde, buiten de lijntjes vallende looks, zijn maar weinig visagisten zo betrouwbaar of erkend als Ellis Faas. Vol bescheidenheid en met een aangeboren begrip van wat mensen willen dragen, was Ellis, die in Amsterdam woonde, precies het type artiest dat haar eigen merk zou moeten creëren – en dat heeft ze ook gedaan.

Haar inzicht in mode en schoonheid is een legende onder make-up insiders, en heeft talloze artiesten beïnvloed en geïnspireerd om een penseel op te pakken.

Vogue Paris heeft de Nederlandse Ellis Faas terecht één van de meest invloedrijke MUA’s van haar generatie genoemd. Ze nam de industrie over met haar gelijknamige productlijn (die in 2009 werd gelanceerd) en deelde haar artistieke ervaring met zowel professionals als alledaagse make-up fans.

Ellis Faas

Wie is visagiste Ellis Faas

Ellis Faas, oprichter van Ellis Faas Cosmetics, is op 12 augustus 2020 overleden. De Nederlandse visagiste was 58 jaar oud en had een cultstatus. Terwijl ze haar bedrijf in Amsterdam opbouwde, voedde ze ook haar dochter Flavia op, als alleenstaande moeder.

Faas broer en zakenpartner, Thijs Faas, plaatste een eerbetoon op Instagram en schreef: “Ellis had nog veel plannen voor haar merk, en ook al zal het nooit meer hetzelfde zijn zonder haar, we zullen die plannen uitvoeren en daarmee eer bewijzen aan Ellis haar nalatenschap.”

Ellis Faas Cosmetics

Ellis Faas Cosmetics debuteerde in 2009 en staat bekend om haar innovatieve vloeibare make-up lijn in penverpakkingen. Vogue Paris stelde ooit dat Faas één van de meest invloedrijke make-up artiesten van haar generatie was.

Faas gaf aan dat de kleuren van de menselijke huid haar make-up lijn inspireerden. Het turquoise blauw van aderen en het juist rood maakt bloed zo uitgesproken rood. Het zal je dan ook niet verbazen dat de kleuren van de Ellis Faas Cosmetics lijn uitgesproken zijn en de vrouw nog mooier maken dan ze al is.

In 2015 werden de vintage zelfportretten van Faas verkocht op de tentoonstelling The Makeup Show in Los Angeles. De Franse Vogue interviewde Faas voor het artikel, Ellis Faas’ Beauty Exhibition.

Ellis Faas werkte samen met grootheden als Karl Lagerveld

Vroeg in haar carrière, in 1999, werkte Faas samen met modefotograaf Mario Testino. En werd internationaal bekend als visagiste voor grote tijdschriften, modecampagnes en shows. Ze werkte ook samen met Karl Lagerfeld aan de shows en campagnes van Fendi en Chanel. In 2002 ontwierp Faas een make-up collectie voor L’Oréal’s Biotherm.

Ellis Faas Cosmetics

Wat je kunt verwachten van de collecties van Ellis Faas

Ellis Faas is een merk gewijd aan kleur en durf. Als vrouw belichaamt Ellis Faas een kunstenaar in elke zin van het woord. Als merk laat Ellis Faas zich inspireren door levendigheid. Je kunt oogschaduw, blush, lippenstift en cosmeticasets verwachten in oogverblindende tinten roze, blauw, pruim, lavendel, neongroen en honderden kleuren daartussenin.

Er is zelfs een cosmetica collectie gewijd aan de kleur rood, met make-up in zoveel roodtinten als je maar kunt bedenken. Je kunt sprankels, glitter en grandeur verwachten. De collecties van Ellis Faas gaan door reeksen van verschillende emoties, elk verleidelijk weergegeven in dramatische kleuren en intrigerende texturen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest