Naar het strand in Nederland

scheveningen strand nederland

Inhoudsopgave

Wie zegt dat je voor een fijne strandvakantie de grens over moet? Doordat Nederland maar liefst vijfhonderd (!) kilometer kustlijn heeft -verdeeld over het vaste land en de Waddeneilanden- is de keuze reuze! De temperatuur in Nederland is natuurlijk niet te vergelijken met Turkije of Spanje, maar Nederland kent ook fijne zomers en zolang het niet al te hard regent, is er niet zoveel aan de hand toch? Of je nu een dagje naar het strand wilt, een weekendje of een aantal weken: dit artikel gaat over de Nederlandse stranden. Laat je inspireren!

De meest populaire stranden

Wie aan strand denkt, denkt aan Scheveningen. Althans, de meeste dan. Scheveningen is een van de populairste badplaatsen van Nederland. Het brede strand, gezellige boulevard en ruim aanbod aan watersportactiviteiten zorgen samen met attracties zoals Sea Life, Holland Casino en het Circustheater voor maar liefst dertien tot veertien miljoen bezoekers per jaar. Scheveningen is zowel leuk voor een dagje strand, als voor een meerdaagse vakantie: er valt genoeg te beleven. Een ander zeer populair strand is het strand van Zandvoort aan Zee, waar je naast het strand ook het circuit vindt. Zandvoort staat bekend om het schone witte zandstrand en vermaak vind je hier gegarandeerd. Een laatste, zeer populair strand is het strand horende bij Bloemendaal aan Zee. Deze is vooral geliefd bij de jongeren, vanwege het grote aanbod aan strandtenten. Vooral Bloomingdale is geliefd, hier kun je de hele dag heerlijk loungen op het terras.

Een strandvakantie met kids

Met je kinderen naar het strand gaan is heerlijk, fijner is het wanneer het strand enigszins kindvriendelijk is. Stranden zoals deze vind je tussen Haarlem en Zandvoort, zoals de Kennemerduinen. De Kennemerduinen bevatten een klein strandje voor kids met hierin een meertje en een waterbaan. Ook het strand van Oostkapelle in Zeeland is zeer geschikt om met je kinderen naartoe te gaan, hier ligt namelijk het strand van de Lage Duintjes waar het iets rustiger is. Een andere zeer kindvriendelijke strandtent is die in Noordwijk, genaamd Nederzandt. Hier heb je vanaf het terras zicht op een gigantische speeltuin waar de kids wel even zoet mee zijn.

zandvoort strand nederland

De avontuurlijke strandvakantie

Niet zo’n fan van de hele dag zwemmen of bakken op je handdoek? De Nederlandse stranden bieden genoeg plaats voor (water)avontuur! Wat dacht je van strandzeilen? Hiermee race je over het strand in een blokart met een groot zeil en geloof me, dat gaat hard. Het Noordzeestrand in Brouwersdam is dé plek om hoge snelheden te behalen op het strand! Ben je liever in het water? Het strand op Terschelling is perfect om te kitesurfen en surfen kan uitstekend in Wijk aan Zee en Scheveningen. Ook vliegeren is een avontuurlijke bezigheid en hoewel dit op elk strand -mits de wind meespeelt- mogelijk is, ben je op één strand wel aan een heel goed adres als het om vliegeren gaat. Het strand Natural High, gelegen op de grens van Zuid-Holland en Zeeland, heeft een heel aanbod aan vliegers. Hiernaast kun je er ook kitebuggyen, hiermee race je over het strand in een karretje aangedreven door een grote vlieger. Avontuur gegarandeerd.

Feesten op het strand

Een drankje in je hand en de voeten in het zand: een feestje op het strand is genieten. Er zijn een aantal stranden in Nederland met wel héél gezellige strandtentjes die goed zijn voor een leuke borrel of een avondje dansen. In Bloemendaal aan Zee vindt je strandtent Woodstock, dat al jaren een begrip is als het om feestjes gaat. Beachclub Indigo in Scheveningen is overdag een heerlijke plek om te loungen, maar ’s avonds ben je hier aan het goede adres als je een feestje wilt. Voor een mega gezellig terras en relaxte sfeer moet je naar Ubuntu in Zandvoort. Dit is een van de populairste strandtenten van Nederland en met een reden, de sfeer is er top!

Net even anders: de Waddenzee

De Waddenzee is niet een typisch strand met strandbedjes en hippe strandtenten, maar voor rust, groen en een gigantisch uitzicht ben je hier aan het goede adres. Wandelen langs het water, vissen met je schepnetje in het water en natuurlijk wadlopen: aan de Waddenzee is genoeg te beleven. Ben je van plan wad te lopen? Doe dit altijd onder begeleiding van iemand! Het tij kan snel keren en als onervaren iemand wil je niet midden op het wad staan als het water langzaam stijgt.

De meest rustige stranden

Nederland kent ook een paar verborgen parels voor wie wil genieten van de rust en de vele mensen -die hetzelfde idee hebben om naar het strand te gaan-, te vermijden.  De stranden van Callantsoog, Sint-Maartenszee of Julianadorp aan Zee zijn iets minder in trek, maar daarom niet minder mooi of relaxed. Ook het strand Vrouwenpolder in Zeeland, Hargen aan Zee en Westhoven in Zeeland zijn minder bezochte stranden, waardoor je hier heerlijk tot rust kan komen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest