Telegram presenteert betaald abonnement

Telegram presenteert betaald abonnement

Inhoudsopgave

De online berichtendienst Telegram heeft officieel aangekondigd dat zijn betaalde abonnementsdienst nu beschikbaar is. Mensen die zich abonneren op Telegram Premium krijgen, naast andere voordelen, toegang tot speciale stickers, geanimeerde profielafbeeldingen, en 4 GB aan uploadruimte voor bestanden. Ook de downloadsnelheden zullen verhoogd worden.

Telegram presenteert betaald abonnement

Op zijn website schrijft Telegram over de nieuwe mogelijkheden die in Premium beschikbaar zijn, hoewel het de maandelijkse kosten nog niet aangeeft. Volgens TechCrunch ligt de prijsklasse voor een betaald abonnement tussen $5 en $6 (of tussen €4,75 en €5,70).

In ruil voor hun betaling krijgen abonnees toegang tot een reeks unieke extraatjes. Zo kunnen ze bestanden van een grotere omvang uploaden. De maximumgrootte van documenten, foto’s en video’s die gratis gebruikers kunnen uploaden is momenteel beperkt tot 2 gigabyte, terwijl de beperking voor betalende klanten 4 gigabyte bedraagt. Gebruikers die geen betalend abonnee zijn kunnen de echt enorme bestanden die door betalende abonnees gedeeld worden wel downloaden.

Voor gebruikers met een premium account worden ook hun beperkingen op andere gebieden verdubbeld. Zo kunnen ze duizend kanalen volgen, twintig chatmappen met tweehonderd discussies binnen elke map aanleggen, en tien chats aan de hoofdlijst van gesprekken vastpinnen.

Bovendien kunnen gebruikers met Premium hun spraakberichten omzetten in tekstberichten. Het is niet helemaal duidelijk of dit ook zal werken met in het Nederlands geschreven berichten.

Bewegende visuals om uit te kiezen bij Telegram

Premium gebruikers krijgen toegang tot one-of-a-kind stickers die ze kunnen animeren en naar hun vrienden en familie kunnen sturen. Elke maand wordt een gloednieuwe set stickers aan de collectie toegevoegd. Bovendien kunnen gebruikers ook unieke emoji-reacties aan berichten toevoegen. Dit zijn emoji’s, zoals een hartje of een lachend gezichtje, die direct op een bericht geplakt worden. Voorbeelden zijn:

Gebruikers met een premium abonnement kunnen nu een bewegende profielfoto voor zichzelf instellen. Gratis gebruikers kunnen deze inhoud ook bekijken. Bovendien krijgen abonnees geen reclame meer te zien. In bepaalde naties is het mogelijk gesponsorde berichten te zien, vermengd met andere berichten die op openbare kanalen van aanzienlijke omvang worden uitgezonden.

Telegram wordt nog steeds zonder kosten aangeboden

Gratis gebruikers kunnen gratis blijven chatten zoals ze dat tot nu toe deden. Bovendien zijn er voor hen vernieuwingen aangeboden. Deelnameverzoeken kunnen nu ingeschakeld worden voor openbare groepen, waardoor beheerders nieuwe leden kunnen beoordelen voordat ze toestemming krijgen om te chatten.

Bovendien kunnen publieke persoonlijkheden en organisaties een blauw vinkje krijgen om aan te geven dat hun groep, kanaal, of bot geverifieerd is. Dit geeft hen de kans te laten zien dat ze een betrouwbare bron zijn. Een persoon of organisatie moet op minstens twee andere sociale netwerken geverifieerd zijn om een blauw vinkje op zijn profiel te krijgen.

Bij de aankondiging verklaarde Telegram dat het nu 700 miljoen maandelijkse gebruikers over de hele wereld heeft.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest