Top 10 voordelen van een Vinyl vloer

Vinyl vloer

Inhoudsopgave

Vinyl vloer staat bekend als de favoriete vloer voor commerciële ontwerpers en industriële inrichters. Vinyl vloer is een robuust maar veelzijdig alternatief voor tegels en hardhout, en wordt bewonderd om het vermogen om hun ontwerpen tot in het kleinste detail na te bootsen. Vinyl vloer heeft het karakter, de look en de nerven van houten vloeren of de textuur en het gevoel van Italiaanse leisteen tegels, en biedt een betaalbaar alternatief. Als het snelst groeiende marktsegment in de vloerenindustrie, klikken huiseigenaren er massaal op.

Vinyl vloer top 10
De Vinyl vloer top 10 voor jou.

Top 10 voordelen van een Vinyl vloer

 1. Prijs
  Zoals reeds gezegd is Luxury Vinyl Tiles een betaalbaar alternatief voor de andere vloerbekledingsproducten. Je haalt er luxe ontwerpen mee in huis voor aanzienlijk lagere prijzen. Dikkere Vinyl vloer hebben de neiging aan het hogere eind van de prijsklasse te liggen om de onmiskenbare kwaliteit te vertegenwoordigen. Een tegel van 5 mm bestaat uit een indrukwekkende slijtlaag van 0,55 mm om het ontwerp te beschermen en de levensduur van de tegel te verlengen.
 2. Duurzaamheid
  Vinyl vloer is gemaakt van uiterst robuuste materialen en is gebouwd om de druk van een commerciële omgeving te weerstaan. Overdadig verkeer, vlambestendigheid en blootstelling aan vocht; er is niet veel dat deze vloer niet kan doorstaan. Met veel ontwerpen die van 100% vinyl gemaakt zijn, voldoen Luxury Vinyl Tiles aan de groene bouwnormen voor commerciële toepassingen. Je kunt er zeker van zijn dat je, als je deze vloerbedekking in je huis legt, een product van hoge kwaliteit gebruikt dat gemaakt is om lang mee te gaan.
 3. Veelzijdig
  Slijtvast, waterdicht en uitstekend bestand tegen uitglijden en grip; Vinyl vloer is perfect voor risicovolle plaatsen waar praktisch nut belangrijker is dan design, zoals keukens en badkamers. De prachtige esthetiek maakt het ook een ideale oplossing voor eet- en woonkamers. Er is geen plek in je huis waar we het gebruik van Vinyl vloer niet zouden aanraden – het staat zelfs mooi op de trap.
 4. Warmte
  In tegenstelling tot tegel- en houten vloeren geeft Vinyl vloer een warmte onder de voeten, terwijl de dikte van de tegel een gedempt gevoel geeft. Compatibel met vloerverwarming is de hoeveelheid warmte die door de vloer geleid wordt indrukwekkend.
 5. Isoleert geluid
  Met een dikte van gemiddeld 2 mm is Vinyl vloer beduidend stiller om op te lopen dan tegels, hout en laminaat. Naarmate de dikte van het vinyl toeneemt wordt het geluid gedempt. Op druk belopen plaatsen zou een dikkere tegel nodig zijn om geluid en slijtage te voorkomen.
 6. Gemakkelijk onderhoud
  Bij het schoonmaken van Vinyl vloer kun je je veroorloven wat ruwer te zijn dan bij andere vloersoorten, want de beschermende laag biedt een fantastische weerstand tegen krassen, schuren, vlekken, splinters, barsten en deuken. We zeggen niet dat je een schuurborstel moet pakken en helemaal los moet gaan, maar taaie vlekken zijn gemakkelijk te verwijderen. Als hygiënische vloerbedekking is een eenvoudige schoonmaakbeurt met een vochtige dweil voldoende. Als je een grondige schoonmaakbeurt nodig hebt, is de vloer bestand tegen chemische reinigingsmiddelen.
 7. Innovatief ontwerp
  Tenzij onder deskundig oog, is het uiterst moeilijk Vinyl vloer te onderscheiden van hardhout en tegelvloeren. De vormgeving, textuur en afwerking zijn van een onberispelijke standaard. Afgeschuinde randen voegen realisme toe, terwijl extra accentstroken het detail van het ontwerp vergroten en voegen overbodig maken.
  Er is een enorme keuze aan unieke vinyl ontwerpen. Mozaïek en ruitpatronen zijn bijzonder populair bij eigentijdse stylisten. Hoewel modernisten met een creatieve inslag de voorkeur geven aan opvallende kleuren en gedurfde configuraties. Onderscheid je van de massa en creëer je eigen unieke vloerbedekking. Door meerdere tegelvormen en kleuren te mengen kun je prachtige statement pieces maken, die gegarandeerd bewondering van je leeftijdgenoten zullen oogsten!
 8. Gemakkelijke installatie
  Verkrijgbaar in klik- of plakuitvoering, gaat het leggen veel sneller dan bij houten, keramische of stenen vloeren. Een lager profiel maakt het werken met statisch meubilair, deuropeningen en overgangen een stuk gemakkelijker. Vinyl vloer kan over bestaande multiplex of betonnen ondervloeren worden gelegd, zolang de ondergrond maar vlak, glad en structureel gezond is; dat maakt doe-het-zelf projecten veel gemakkelijker.
  Click Vinyl vloer werkt met dezelfde click lock installatiemethode als laminaatvloeren, waarbij elke tegel gewoon in elkaar klikt. Bovendien doet stick down precies wat het op het blik zegt: vastplakken met een vinyl kleefmiddel. Welke methode je gebruikt hangt af van je persoonlijke voorkeur en van de mogelijkheid om er accentstrips aan toe te voegen; alleen compatibel met klevend Vinyl vloer.
  Voegen kan een smerig karwei zijn, met behulp van sierstrips is dat verleden tijd. Als voegmiddel anders, zijn de strips veel efficiënter te plaatsen terwijl ze toch het gewenste effect hebben.
 9. Gemakkelijk te vervangen
  We weten allemaal dat ongelukjes gebeuren, als een stuk Vinyl vloer schade oploopt is het veel gemakkelijker te vervangen. Verkocht in afzonderlijke tegelverpakkingen in plaats van een rol vinyl, is schade aan een middentegel niet langer een nachtmerrie. Je kunt gewoon de tegel vervangen in plaats van te proberen de hele vloerbedekking op te lappen of te vervangen.
 10. Lange Levensduur
  Afhankelijk van de verkeersdrukte, de plaats en het onderhoud, zullen Vinyl vloer vloeren hun hoge prestaties behouden gedurende een gemiddelde levensduur van 25-30 jaar. We hebben zoveel vertrouwen in het fabricageproces en de levensduur, dat op elke vloer een uitgebreide garantie wordt gegeven.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest