Vertragingen in de verzending computerbedrijven

dell computers

Apple, Dell en Lenovo behoren tot de bedrijven die te maken krijgen met vertragingen in de verzending als gevolg van China’s COVID-19 beperkingen.

De verzending van sommige Apple producten en Dell en Lenovo laptops zal waarschijnlijk vertraging oplopen als de COVID-19 beperkingen aanhouden, aldus industrie-analisten. De voorschriften dwingen assemblagebedrijven hun deuren te sluiten, en gesloten-lus regelingen worden moeilijker.

dell computers

De pogingen van de Chinese autoriteiten om de verspreiding van COVID-19 een halt toe te roepen hebben tot verkeersopstoppingen op de snelwegen geleid. In de havens zijn arbeiders gestrand en een hele reeks fabrieken gesloten. Tegelijkertijd wachten ze op goedkeuring van de overheid om hun activiteiten te hervatten – verstoringen die doorwerken in de wereldwijde toeleveringsketens.

Deze week werd bekend dat Apple toeleverancier Pegatron zijn fabrieken in Shanghai en Kunshan, waar het de iPhone 13, de iPhone SE serie en andere verouderde modellen fabriceert, zal sluiten, aldus toeleveringsketen deskundigen in de industrie.

Ook Quanta Computer Inc., die wereldwijd ongeveer driekwart van Apple’s MacBooks maakt, heeft zijn activiteiten opgeschort, wat volgens analisten aanzienlijke gevolgen zal hebben voor de levertijden.

Hoewel het uiteindelijke effect op Apple’s toeleveringsketen onzeker is, hangt het af van een aantal factoren, waaronder hoe lang de vergrendelingen gehandhaafd blijven.

Bovendien kan het bedrijf volgens analisten overwegen de productie weg te halen uit Shanghai en Kunshan en te verplaatsen naar fabrieken op andere plaatsen, zoals Shenzhen, waar momenteel geen noodtoestand heerst.

We verwachten dat het volume van de orders beperkt zal blijven door het logistieke probleem en de moeilijkheid om de apparatuur aan te passen, zei Eddie Han, een senior analist bij Isaiah Research gevestigd in Taipei. “Apple kan overwegen bestellingen van Pegatron naar Foxconn over te hevelen,” zei Han. Hon Hai Precision Industry Co Ltd is beter bekend onder de handelsnaam Foxconn.

Shanghai nadert het einde van zijn derde week van vergrendeling en heeft nog geen tekenen vertoond van hervatting van normale activiteiten op grote schaal.

Sommige leveranciers kunnen misschien de productie omleiden om de verandering op te vangen.

Ook laptopfabrikanten, zoals Compal Electronics Inc., een Taiwanees bedrijf dat vanuit zijn fabrieken in Kunshan computers maakt voor Dell Technologies en Lenovo Group, kunnen last hebben van de tarieven.

Nieuwste magazine artikelen

erop uit met Pasen

In België erop uit met Pasen 

Vier Pasen in België met leuke gezinsactiviteiten Pasen is een ideale gelegenheid om erop uit te gaan met het gezin en samen te genieten van

software ontwikkeling app bouwen social media monitoring tools

Beste social media monitoring tools

Waarom zijn social media monitoring tools belangrijk? Social media monitoring is een essentieel onderdeel van elke social media-strategie. Het stelt bedrijven in staat om het

goede nachtrust

Tips voor een goede nachtrust

Een goede nachtrust is essentieel voor ons welzijn. Een gebrek aan slaap kan leiden tot vermoeidheid, prikkelbaarheid en een verminderd immuunsysteem.