Wat doet een stukadoor?

stukadoor

Inhoudsopgave

Je bent een echte vakman als je stucwerk of pleisterwerk aanbrengt op muren, plafonds, scheidingswanden, en gevels. Daarmee maak je een mooie afwerkingslaag voor binnen of buiten en bescherm of verfraai je de binnen- of buitenmuren. Je moet ook vertrouwd zijn met de kwaliteit van de muren en plafonds. Pleisteren is een arbeidsintensief proces.

Wat doet een stukadoor precies

Waar kun je een baan als stukadoor krijgen?

Stukadoors werken meestal voor gespecialiseerde stukadoorsbedrijven of aannemingsbedrijven. Je zult betrokken zijn bij woning- en utiliteitsbouw, zowel renovatie als nieuwbouw. Verder kun je als stukadoor efficiënt als zelfstandig aannemer werken.

Welke vaardigheden heeft een stukadoor?

Om stukadoor te worden is een beroepsopleiding vereist. De opleidingen gaan van niveau 2 tot niveau 3. Je kunt de opleiding voor Gezel vastzetdeur of stukadoor hier volgen. Het is essentieel dat je een praktische instelling hebt, gestructureerd werkt, en een ondernemende persoonlijkheid hebt. Het is ook voordelig als je technisch aangelegd bent, want de werkzaamheden kunnen behoorlijk gevarieerd zijn. Het zou het beste zijn als je je ook op je gemak voelt om alleen te werken. Omdat je hoofdzakelijk alleen werkt, is er geen voortdurende aanwezigheid van een opzichter of collega.

stukadoor

Stukadoor werkzaamheden

Ondergrond voorbewerken (behang verwijderen, schoonmaken en meer.)
De ondergrond wordt in de grondverf gezet.
Gaasband wordt gebruikt om scheurvorming op overgangsvlakken te voorkomen.
Bereid de mortel voor;
Verspreid mortel over het oppervlak;
Herstel oude pleisterlagen;
Oneffenheden moeten gecorrigeerd worden;
Uitbalanceren;
Een spackmes gebruiken om oppervlakken glad te maken

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest