Wat gebeurt er met je lichaam als je elke dag thee drinkt

Inhoudsopgave

Thee is een van de populairste dranken in de hele wereld. Mensen drinken het ’s morgens om wakker te worden, voor het slapengaan om tot rust te komen, of ’s middags voor, nou ja, wat theetijd. Maar is thee echt wel zo goed voor je? Zijn er negatieve effecten van het drinken ervan, vooral als je er dagelijks van nipt?

De oudste en langstlevende bevolkingsgroepen ter wereld drinken dagelijks thee. We waren geïntrigeerd door dit populaire wonderdrankje, dus stelden we alle nodige vragen om te ontdekken wat het dagelijks drinken van thee eigenlijk met je lichaam doet.

kruidenthee

Met thee drinken krijg je meer fytonutriënten binnen

Thee zit boordevol voedingsstoffen die je in veel andere dranken, vooral koffie, niet krijgt. Thee bevat een verscheidenheid aan fytochemicaliën en fytonutriënten omdat ze van verschillende soorten planten afkomstig zijn.

Fytonutriënten zijn gewone plantenvoedingsstoffen die bepaalde biologische activiteit produceren en de gezondheid van de mens op veel verschillende manieren ondersteunen. Enkele manieren waarop de fytonutriënten die in thee voorkomen onze gezondheid ten goede kunnen komen is door antioxidanten, het bestrijden van bepaalde allergieën, het verlagen van het risico op sommige vormen van kanker, en het ondersteunen van het anti-verouderingsproces.

Met thee kan je jouw stofwisseling reguleren

Er zijn zelfs bepaalde theesoorten die je helpen je stofwisseling te reguleren als die om verschillende redenen uit balans is geraakt. Een studie gepubliceerd in het Journal of Research in Medical Sciences stelt vast dat groene thee specifiek een positief effect heeft op het reguleren van de stofwisseling, wat ook direct gecorreleerd is met het beheersen van de glucosespiegel en gewichtsbeheersing. De studie vond dat dit ook geldt voor diabetespatiënten.

Met thee kan je ontstekingen verlagen

Thee is bekend om zijn ontstekingsremmende eigenschappen. Volgens een studie uit het International Journal of Molecular Science is er een flinke hoeveelheid onderzoek dat de positieve ontstekingsremmende voordelen kan aantonen van het regelmatig drinken van thee. In deze studie wordt vooral gekeken naar groene thee en zwarte thee. Wat de onderzoekers ontdekten is dat de eigenschappen die in groene en zwarte thee gevonden worden een enorme invloed kunnen hebben op het verlagen van ontstekingen in rode bloedcellen. Ze ontdekten zelfs dat mensen met lupus die 12 weken lang dagelijks groene thee consumeerden, minder ontstekingen in hun lichaam rapporteerden. Het is geen wonder dat het op onze lijst van de beste ontstekingsremmende voedingsmiddelen staat!

groene thee

Je moet misschien vaker naar het toilet

Er zijn bepaalde soorten thee die er juist voor zorgen dat je vaker moet plassen. Paardenbloemthee, groene thee, gersthee, en hibiscusthee hebben allemaal diuretische eigenschappen. Diuretica zijn de voedingsstoffen die ons lichaam ertoe brengen zout en water kwijt te raken in de vorm van urine. Thee met diuretische eigenschappen wordt vaak aangeraden voor mensen met nierproblemen, diabetes, of bepaalde hartproblemen. Vanwege de sterkte van diuretica raadt men aan deze thee na 16 uur te vermijden, tenzij je je nacht wilt doorbrengen met naar de wc gaan!

Thee kan helpen bij gewichtsbeheersing en afvallen

Er is veel onderzoek gedaan naar de positieve effecten van dagelijkse groene thee consumptie op gewichtsbeheersing. Volgens het International Journal of Molecular Science vertoonde een 12 weken durende studie over de dagelijkse consumptie van groene thee bij vrouwen een aanzienlijke afname van gewicht en vet rond de buikstreek. De reden hierachter is grotendeels te danken aan de verhoogde energieniveaus die mensen met groene thee melden, en ook aan de beheersing van de stofwisseling en de hulp bij de productie van lipiden. Daarom is groene thee Het beste nummer 1 om af te vallen is groene thee te drinken.

Bron: thee cadeau

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest