Wat is een slim huis

Inhoudsopgave

Wat is een “slim” huis en hoe creëer je er een? Je kunt ontelbare verschillende antwoorden krijgen op die schijnbaar fundamentele vraag, afhankelijk van aan wie je het vraagt. Als het gaat om een ​​’slim huis’, verwijst de term naar een woning die is uitgerust met technologie die bewerkingen automatiseert die gewoonlijk door mensen worden uitgevoerd. Deze kunnen vanaf het begin in het ontwerp worden verwerkt of later worden toegevoegd. Apps, spraakopdrachten, afstandsbedieningen, schakelaars of kunstmatige intelligentie kunnen allemaal worden gebruikt om ze te bedienen.
Het kan zo simpel zijn als het kopen van een luidspreker om voor sommige mensen van een huis een slim huis te maken. In andere gevallen kan het een breed scala aan producten omvatten, zoals luidsprekers en camera’s, laptops en smartphones en tablets, en beveiligingssystemen.

Voor veel mensen is het vermogen om energie (en dus geld) te besparen door middel van geautomatiseerde verwarmings- en koelsystemen de drijvende kracht achter het creëren van een intelligent huis. Verwarmings- en koelschema’s kunnen snel en nauwkeurig worden geregeld met slimme thermostaten, zoals een smart home. Dit minimaliseert de gebruikskosten door energiebesparing te verbeteren. Om energie te besparen, kunnen andere producten, zoals aangesloten lampen en stekkers, zichzelf uitschakelen wanneer ze niet in gebruik zijn. Er zijn veel innovatieve woonartikelen die op ieders lijst zouden moeten staan.

What is a smart home

Complexiteit verminderen
Het vermogen om te ontspannen en tot rust te komen is van cruciaal belang. Niets is zo comfortabel als dingen aanzetten precies wanneer en waar je ze nodig hebt, en we willen er allemaal zoveel mogelijk van hebben. Intelligente lampen zijn een uitstekende plek om te beginnen. Spraakopdrachten, locatieregels, sensoren of planning kunnen worden gebruikt om deze te activeren.

Veiligheid en beveiliging
Aan de andere kant kunnen intelligente huizen extra bescherming bieden door middel van aangesloten lampen, sensoren, camera’s en zelfs deurbellen. Sommige van deze gadgets kunnen indringers afschrikken als je alleen thuis bent en ze komen kijken of ze binnen kunnen komen.

Het uitvoeren van routinematige verantwoordelijkheden in huis
Geautomatiseerde apparaten kunnen ook zorgen voor enkele van de meer tijdrovende aspecten van huisonderhoud. Robotstofzuigers, zoals de iRobot Roomba, zijn nu praktisch alomtegenwoordig. Zelfs gadgets die niet met internet zijn verbonden, krijgen intelligente functies voor in huis. Een koelkast die bijvoorbeeld alleen melk bestelt als het bijna op is, kan zo worden geprogrammeerd dat hij pas begint met koken als het avondeten bijna klaar is.

Je huis een leukere plek maken om rond te hangen
Het is alleen een intelligent huis als er een ruimte is om te ontspannen en tot rust te komen, toch? Dankzij moderne technologie is er een overvloed aan vermakelijke activiteiten beschikbaar. Slimme luidsprekers kunnen muziek en podcasts afspelen, het laatste nieuws ontvangen en gadgets zoals tv’s en gameconsoles bedienen. Streaming videodiensten zoals Netflix en YouTube zijn slechts twee voorbeelden van wat mogelijk is met intelligente beeldschermen. Een Echo Show of Nest Hub kan een geweldige aanvulling zijn op je keuken of nachtkastje, afhankelijk van je eigen voorkeuren.

Er moet een goed geplande smart home worden gebouwd. Wij staan ​​u bij vanaf het begin van het planningsproces tot en met de inbedrijfstelling en geven gedetailleerd en onbevooroordeeld advies over de verschillende opties en systemen die beschikbaar zijn.

Veel klanten maken zich zorgen over de veiligheid van hun gegevens. Dit heeft gevolgen voor de alarmering bij ongewenste toegang in de zin van traditionele alarmsystemen en de beveiliging tegen water, brand en storm, die hier allemaal bij horen.

Om je eigen lichte huis te hebben, hoef je alleen maar deze eenvoudige stappen te volgen.
Of u nu een nieuw huis van de grond af aan bouwt of een bestaand huis renoveert, wij hebben de knowhow en de juiste oplossingen voor u.

Schaduw
Afhankelijk van het tijdstip van de dag, de stand van de zon of het naderen van de avond, kunnen uw zonweringelementen open of dicht gaan.

Verlichting ontwerpen door een expert

Samen met jou gaan we op zoek naar het beste verlichtingsplan voor jouw ruimte. Maak een virtuele tour met ons door uw huis en krijg een idee van hoe de Smart Home-lichtregeling uw dagelijks leven zal beïnvloeden voordat deze wordt geïnstalleerd.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest