Wat is gerecycled goud?

Gerecycled goud

Inhoudsopgave

Recyclen van goud

Al meer dan een decennium stimuleren bedrijven in de juwelenindustrie het recyclen van goud voor een duurzamere productie. Meer dan ooit wordt goud vandaag de dag gerecycled en consumenten worden zich steeds meer bewust van wat ze kopen. Maar wat is gerecycled goud precies? En hoe wordt goud gerecycled?

Wat is gerecycled goud en waar komt het vandaan?

Gerecycled goud wordt gemaakt van geraffineerde edelmetalen. Meestal zijn ze afkomstig van consumentenproducten, afvalproducten, ongebruikt metaal en andere voorwerpen die van goud zijn gemaakt. Deze worden dan verkocht aan een goud inkoop bedrijf, om vervolgens omgesmolten te worden als ze niet meer gebruikt worden. Recycling van goud en edelmetalen is een kosteneffectieve manier om de legeringen betaalbaarder te maken – vooral als het gaat om het maken van sieraden. Bij goud verkopen help je het milieu dus ook een handje en je krijgt zelf natuurlijk een mooie prijs terug voor je goudproducten.

Methoden voor goudrecycling: sieraden van maken

Gerecycled goud

Hoe wordt goud gerecycled? De goudrecyclingmethoden zelf zijn vrij eenvoudig – het edelmetaal wordt gesmolten en verfijnd tot het zijn zuiverste vorm heeft bereikt. Om sieraden te maken van gerecycled goud moet je uitkijken naar onzuiverheden in de samenstelling, die dan tijdens het smeltproces worden weggesmolten. Het goud kan ook gescheiden worden van eventuele andere samenstellingen waarmee het gemengd is, waardoor je de echte karaatwaarde van het goud kunt bepalen. Het grootste deel van de goudvoorraad wordt verwerkt in sieraden. Goud behoudt namelijk zijn glans, is veelzijdig, smeedzaam en duurzaam. Het gerecyclede goud wordt verwerkt tot een ring, gouden armband, gouden oorbellen of een horloge.

De voordelen van hergebruikt goud

Er zijn veel voordelen van het hergebruiken van goud, we noemen er een aantal:

  • Het is minder belastend voor het milieu. Voor goudwinning zijn nieuwe bronnen van goud nodig die op natuurlijke wijze worden gevormd. Maar naarmate de jaren verstrijken raken deze bronnen uitgeput en wordt het milieu aangetast op jacht naar nieuw goud. Echter door bestaande gouden producten te herbruiken wordt de noodzaak om nieuw goud aan te boren verminderd.
  • Er zijn enkele onbetrouwbare detailhandelaren die hun goud uit onethische bronnen halen, terwijl gerecycled goud wordt gemaakt van bestaande materialen en producten. Daarom is er de gemoedsrust dat er geen extra schade wordt toegebracht aan het milieu.
  • Gerecycled goud kan steeds opnieuw worden omgesmolten en gerecycled, waarbij het nooit zijn waarde of zuiverheid verliest.
    .

Is gerecycled goud ethischer en duurzamer?

Gerecycled goud

Doorgaans wordt gerecycled goud gezien als veel ethischer en duurzamer dan gewoon goud. Het kan opnieuw gebruikt worden zonder de kwaliteit te verliezen, zodat het meerdere malen hergebruikt kan worden. Dit is een veel duurzamere oplossing dan het delven van nieuwe goudklompen. Bovendien is het meeste goud al gedolven en zijn er nog maar een paar mijnbouwgebieden over. Goudwinning kan leiden tot schadelijke effecten, zoals watervervuiling en uitstoot van broeikasgassen. Maar het mooie is dat we weg kunnen komen zonder mijnbouw voor nieuwe materialen – dankzij gerecycled goud.

Goud verkopen in Den Haag

Ben je geïnteresseerd om goud te verkopen in Den Haag, zodat jouw goud weer gerecycled wordt? Heb je zelf nog gouden sieraden die je wilt verkopen? Want goud is geld waard en door je goud te verkopen aan De Goudwaag in Den Haag help je mee aan het goud recyclingsproces. Bij De Goudwaag Den Haag krijg je altijd een goudeerlijke prijs!

Bron: Goud verkopen in Den Haag

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest