Wat voor internet heb je nodig voor groot verbruikers

Wat voor internet heb je nodig voor groot verbruikers

Inhoudsopgave

Wie al een decennium of langer internet gebruikt, hoeft er niet aan herinnerd te worden hoeveel verschil een snelle internetverbinding voor je leven kan maken – zelfs als je alleen maar online bent om het nieuws te lezen, met vrienden te chatten of familiefoto’s te bekijken. En voor bedrijven kan het het verschil maken tussen winst en verlies.

Als je terugdenkt aan de dagen van de inbelverbinding en je Windows 98 probeerde te verbinden, herinner je je de uiterste frustratie die toegang tot het internet met zich meebracht. Niet alleen had je een vaste telefoon en een gierende modem nodig, maar als je er al in slaagde online te komen, viel de verbinding vaak weg op de meest ongelegen momenten, zoals wanneer je een e-mail of bestand wilde versturen. En proberen video’s, ingewikkelde software of hoge resolutie beelden te downloaden kon je vergeten, tenzij je je erbij neerlegde dat het de hele nacht zou duren.

Wat voor internet heb je nodig voor groot verbruikers

Breedband internet

Gelukkig liggen de dagen van inbelverbindingen ver achter ons en hebben de meeste huiseigenaren en bedrijven toegang tot een of andere vorm van breedband. Snelle internetverbindingen zijn nu belangrijker dan ooit – en naarmate computers geavanceerder worden en meer geheugen en gegevens nodig hebben, moet je verbinding met het internet steeds sneller zijn, alleen al om de technologie bij te houden.

Glasvezel internet

Geef meer geld uit en je kunt een glasvezel internetverbinding krijgen die een gigabyte per seconde (1 Gbps) kan bieden. Het kan nog wel even duren voor zulke duizelingwekkende snelheden overal beschikbaar zijn. Maar het is zeker een goede raad om de beste snelheid te nemen die je je kunt veroorloven, want het kan een groot verschil maken voor je activiteiten zoals werk, films. games en TV.

Met een goede verbinding win je tijd

Zoals we al zeiden, kost het bij trage internetverbindingen tijd om dingen online gedaan te krijgen, en tijd is geld. Die kostbare minuten waarin het personeel wacht op het downloaden van documenten, beelden of bestanden is onproductieve tijd. En dat kan elke maand tot vele uren oplopen, uren waarvoor je nog steeds loon moet betalen. Een snelle, efficiënte verbinding kan ervoor zorgen dat deze taken vrijwel onmiddellijk worden uitgevoerd, zodat je team meteen met de volgende taak aan de slag kan.

Soepel online kopen, uitlegvideo kunnen bekijken

Als mensen diensten online zoeken in plaats van in de winkelstraat, proberen ze waarschijnlijk zelf tijd te winnen. Geoptimaliseerde internetsnelheden zijn dus van vitaal belang. Mensen worden immers steeds ongeduldiger en dus is paginadownloadsnelheid steeds belangrijker.

Neem bijvoorbeeld Amazon, misschien wel ’s werelds grootste online winkelier. Ze schatten dat ze voor elke seconde vertraging bij het laden van pagina’s jaarlijks 1.6 miljard dollar aan verkopen mislopen. Blijkbaar geven vier op de 10 Amerikanen het gewoon op om een mobiele winkelsite te bezoeken die niet binnen drie seconden laadt. Natuurlijk zijn wij Europeanen zijn een geduldiger, of ook niet?

Familiegebruik internet  & TV

De kans is groot dat je internetsysteem op elk moment van de dag meerdere gebruikers en apparaten ondersteunt. Je desktop machines zijn natuurlijk online, maar je personeel zal op je wi-fi systemen ingelogd zijn op persoonlijke toestellen op hetzelfde netwerk. Hoe meer mensen, des te meer van je totale bandbreedte gedeeld moet worden, waardoor het voor iedereen langzamer wordt.

Om efficiënt te blijven, heeft elke gebruiker minstens 10 Mbps downloadsnelheid nodig. Het uploaden van inhoud, bestanden en beelden vergt nog meer vermogen.

Geniet van VoIP telefoondiensten

De meeste memsem weten nu dat er voordelen zijn aan internettelefonie zoals VoIP en het gebruik van het internet in plaats van vaste lijnen om je spraak, video en berichtgeving te vervoeren. Het bespaart je geld op gesprekken, maar het kan veel bandbreedte in beslag nemen, vooral als je kinderen hebt die constant online zitten.

Betere breedband kan meer gelijktijdige gesprekken aan. Dus als je bedrijf afhankelijk is van telefoons, bedenk dan dat de kosten van meer en snellere bandbreedte nog steeds veel lager zijn dan de kosten van overzeese gesprekken met traditionele vaste lijnen. Dit is een gebied waar meer betalen voor sneller internet je op de lange termijn geld kan besparen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest