Webhosting versus WordPress hosting

webhosting

Inhoudsopgave

Webhosting vs WordPress hosting

Webhosting is een essentiële behoefte voor elk online bedrijf. Voor een zakelijke website heb je een webhostingplan nodig. Zo eenvoudig is het. Het kiezen van het juiste soort webhosting pakket kan echter verwarrend zijn.

Webhosting bedrijven bieden veel verschillende soorten pakketten aan. Voor iedereen die voor het eerst een website heeft, betekent dat veel nieuwe termen en categorieën om te leren. De meest voorkomende zijn shared hosting, VPS, WordPress hosting en dedicated servers.

We focussen ons op twee van de meest voorkomende opties voor websites die op WordPress zijn gebouwd: WordPress hosting versus Webhosting (gedeelde hosting).

webhosting

Webhosting versus WordPress Hosting: Het korte antwoord

De term webhosting verwijst naar alle beschikbare vormen van webhosting. Het is een overkoepelende term die van toepassing is op elk type website hosting pakket dat je kunt vinden. Het wordt ook wel shared hosting of gedeelde hosting genoemd. WordPress hosting is een specifieke subset van webhosting pakketten die de nadruk leggen op het WordPress platform.

De categorie WordPress webhosting overlapt met andere soorten hosting. Afhankelijk van welke provider en welk type plan je kiest, kun je terechtkomen bij gedeelde WordPress hosting, VPS WordPress hosting, cloud WordPress hosting of een dedicated WordPress server. Als categorie heeft WordPress hosting minder te maken met het type server en meer met de extra functies die bij het pakket horen.

In een poging het verschil tussen webhosting en WordPress hosting te begrijpen, is het belangrijkste om te weten dat het geen twee verschillende dingen zijn. Webhosting is een bredere term, en WordPress hosting is een subset van waar die term op van toepassing is.

Wat is Webhosting?

Voor nieuwe website-eigenaren is het meest voorkomende alternatief voor WordPress hosting gedeelde webhosting. Gedeelde webhosting is wanneer een webhosting provider één webserver gebruikt om een aantal verschillende websites te hosten. De meeste websites krijgen niet genoeg verkeer of gebruiken niet genoeg ruimte om een eigen server nodig te hebben. Ze besparen allemaal geld door ruimte te huren op een server die ze delen met anderen.

Wat is WordPress Hosting?

Wordpress hosting

WordPress hosting is een hostingomgeving die speciaal is ontworpen voor WordPress websites. Zie het als het dragen van een goed passend pak, op maat gemaakt voor je lichaam. WordPress hosting is op maat gemaakt om te werken met WordPress sites.

De voordelen van WordPress Hosting

Enkele voordelen van WordPress hosting bij VedaWeb zijn:

 • Het is ongelooflijk snel:
  Elk aspect van de server is afgestemd op de manier waarop WordPress is opgezet, waardoor snelle laadtijden mogelijk zijn. Dit niveau van hosting kan de laadsnelheid en reactietijd van pagina’s vaak met een seconde of meer verlagen.
 • Het is veiliger:
  WordPress hosting bevat beveiligingsprotocollen die WordPress-specifieke kwetsbaarheden aanpakken. Je kunt erop vertrouwen dat het team achter een WordPress hosting service bovenop alle WordPress beveiligingsproblemen blijft zitten als er iets voordoet. Bij VedaWeb pakken we dit direct en snel aan. En in het onwaarschijnlijke geval dat je toch gehackt wordt, heb je een ondersteuningsteam dat ervaring heeft met WordPress-specifieke aanvallen en hun oplossingen.
 • Je server is altijd up-to-date:
  Ons team zorg ervoor dat de server altijd de nieuwste software draait, zodat je site zo efficiënt mogelijk presteert. Ons doel is om jou tevreden te houden, en je website altijd op top-capaciteit te laten werken.
 • Toegewijde klantenondersteuning:
  De ondersteuningsteams die de WordPress hosting accounts beheren zijn WordPress experts. Dat niveau van gespecialiseerde kennis betaalt zich uit als je een probleem hebt. Wij bieden dan ook ervaren ondersteuning, probleemoplossing en oplossingen voor hostingproblemen wanneer dat nodig is. Daarom kan je vertrouwen op VedaWeb.
 • Verhoogde uptime:
  Tussen naadloze integratie met je server en content management systeem (CMS), en automatische updates die je website draaiende houden in de beste versie van WordPress die beschikbaar is, blijft je site vaker toegankelijk voor bezoekers.
  .

Is WordPress of shared webshosting geschikt voor jou?

Je kunt WordPress zonder problemen gebruiken op een shared webhosting. Maar je bent dan wel verantwoordelijk voor iets meer beheer van de omgeving, dan wanneer je voor een geoptimaliseerd WordPress hosting pakket gaat.

Bron: Webhosting

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest