Welke parfum blijft lang hangen?

parfums Welke parfum blijft lang hangen

Inhoudsopgave

Op zoek naar een parfum die lang blijft hangen?

Ben je op zoek naar een parfum die lang blijft hangen, dan hebben we een paar tips voor je. Als je een geurtje koopt, doe je dit in eerste instantie voor jezelf zodat je lekker ruikt. Daarnaast doe je het ook voor anderen, want niets is fijner als mensen vinden dat je lekker ruikt. Door een parfum op te doen maskeer je jouw eigen lichaamsgeur en zorg je ervoor dat je lekker ruikt. Er zijn heel veel verschillende soorten parfums, van geurige zomerse tinten tot zware parfum dames en heren. Maar welke parfum blijft hangen? 

Factoren die zorgen voor een zware parfum

Er zijn verschillende factoren die bepalen hoe lang een parfum blijft hangen, waaronder de samenstelling van de geur, de sterkte ervan en hoe het op het lichaam reageert. Over het algemeen blijven parfums met een hogere concentratie aan geurstoffen langer hangen dan parfums met een lagere concentratie. Enkele populaire parfums die bekend staan om hun lange houdbaarheid zijn:

  • Jo Malone’s English Pear & Freesia
  • Tom Ford’s Black Orchid
  • Yves Saint Laurent’s Opium
  • Chanel No. 5
  • Dior’s J’adore 

We merken wel op dat houdbaarheid subjectief is en afhankelijk is van de individuele huid en omgeving. Het is dan ook aanbevolen om parfums op je huid te testen voordat je een beslissing maakt over welk parfum het beste bij je past.

Jadore Dior

5 Parfums die lang blijven ruiken

De vijf genoemde parfum voor vrouwen blijven lang ruiken. We geven je een beschrijving van de geur, maar let wel deze omschrijvingen zijn algemeen. Het is aanbevolen om de geuren te ruiken en op de huid te testen, voordat je een beslissing maakt over welk parfum het beste bij je past.

Iedere huid reageert namelijk anders op een aangebrachte parfum. Het kan best zijn dat een geur van een vriendin van jou heerlijk bij haar ruikt, maar als jij deze zelf opdoet het toch heel anders ruikt. Daarom is het altijd aanbevolen om een nieuwe parfum eerst goed te testen op je eigen huid.  Hoe ruiken de 5 populaire parfums waarvan de geur lang blijft hangen?

Jo Malone’s English Pear & Freesia

Deze parfum is een frisse, fruitige geur die zachte freesia combineert met zoete peer en notities van witte bloemen en gouden amber.

Tom Ford’s Black Orchid

Tom Ford’s Black Orchid is een dramatische, sensuele geur die zwarte orchidee, gouden absolu van tuberoos en de warme noten van patchouli en sandelhout bevat.

Yves Saint Laurent’s Opium

Opium is een geur die krachtige, oriëntaalse geur die warme kruiden, specerijen en bloemen combineert, waaronder kardemom, laurier en rozen.

Chanel No. 5

Chanel No. 5 is waarschijnlijk het meest beroemde parfum ter wereld. Het is een bloemig, elegant parfum met notities van jasmijn, roos en ylang-ylang, geaccentueerd met sandelhout en muskus.

Dior’s J’adore

J’adore is een bloemige, elegante geur die frisse citrusnoten, bloemen en houtachtige noten bevat, waaronder jasmijn, roos, patchouli en vanille.

Welke parfum blijft lang hangen

Zware of lichte parfum kiezen

Tot slot, parfum is een populair en veelgebruikt cosmetisch product waarmee eenieder zichzelf verfraait en verfijnt. Parfum is een mix van geurstoffen en alcohol die op de huid worden aangebracht en de geur van de huid verbeteren. Er zijn veel verschillende parfums beschikbaar op de markt, elk met een unieke samenstelling en geur. Parfums met een hogere concentratie aan geurstoffen blijven langer op de huid hangen, en vallen onder de zwaardere parfums.

Ben je een liefhebber van ene lichte parfum? Kies dan voor geuren met een lagere concentratie aan geurstoffen. Deze blijven ook minder lang op je huid zitten. Ben je benieuwd naar wat parfums zo bijzonder maakt? Bekijk dan de 7 verbluffende voordelen van parfums

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest