Zwangerschap in de laatste fase

Laatste loodjes zwangerschap

Inhoudsopgave

De laatste weken van de zwangerschap zijn de meest uitdagende en brutale. Wanneer begint het derde trimester officieel? Het laatste trimester van de zwangerschap wordt gedefinieerd als tussen de 28e en 40e week van de zwangerschap. De volgende maanden zijn een periode van snelle groei en ontwikkeling van je kind. Onder de huid van de baby ontwikkelt zich een vetlaag. Ze beginnen te lijken op de baby die je zult zien als ze geboren worden. Je hebt tegen dit punt tweederde van je zwangerschap met succes volbracht. Wat kun je verwachten bij een zwangerschap in het derde trimester?

Laatste loodjes zwangerschap

De zwangerschap is in haar laatste fase. Het derde trimester.

Tegen het einde van week 32 weegt je kleintje ongeveer 4 pond en meet hij ongeveer 11 centimeter in lengte. Tijdens het derde trimester nemen het gewicht en de grootte van de baby snel toe. Bij de geboorte weegt het kind tussen zeven en vier pond.

In deze tijd ontwikkelt zich ook een waak-slaap cyclus, en je zult op elk moment van de dag kunnen merken wanneer de baby beweegt, wakker is, of vredig slaapt.
Je kunt korte periodes van ritmische beweging opmerken. Als dat het geval is, is het hoogstwaarschijnlijk gewoon de hik.

Je zult merken dat je baby in het laatste trimester van de zwangerschap op zijn duim begint te zuigen en zuigende bewegingen met zijn mond maakt. De voorbereidingen voor het geven van borstvoeding zijn al begonnen nog voor de baby geboren is. De oogleden beginnen zich te openen. Ze gaan door met het openen en sluiten van deuren en ramen. Bovendien ontwikkelt zich in het derde trimester van de zwangerschap het vermogen om te zien en te horen. Je zult ook merken dat je baby meer reageert op prikkels in zijn omgeving. Muziek, geluiden, je stem, of licht zijn voorbeelden van zulke dingen.

In de laatste stadia van de zwangerschap: de baby ontwikkelt zich

Het merendeel van de lichamelijke ongemakken die je tijdens je laatste trimester van de zwangerschap ervaart, heeft te maken met het feit dat je baby groeit en omvangrijker wordt. Omdat de baby op het middenrif en de longen drukt, zul je waarschijnlijk regelmatig buiten adem zijn. De trap nemen of een blokje om lopen is niet meer zo eenvoudig als vroeger toen je nog op je laatste benen liep. Tijdens de zwangerschap kan het extra gewicht dat je meedraagt vermoeidheid en rugpijn veroorzaken.

Zwangerschapstips voor de laatste paar weken van je zwangerschap

We hebben wat suggesties voor de laatste weken van de zwangerschap op een rijtje gezet. De laatste paar weken van de zwangerschap zijn voor de meeste vrouwen moeilijk. Deze suggesties kunnen je helpen om het derde trimester met succes door te komen.
Lichaamsbeweging is essentieel, dus maak minstens een keer per week een wandeling om je lichaam in vorm te houden. Zonder twijfel, als het weer meewerkt. De toevoer van frisse lucht geeft energie en stimuleert de bloedsomloop. Oefeningen kunnen de stijfheid en pijn in je spieren verlichten die je tijdens de laatste stadia van je zwangerschap kunt ondervinden.

Neem deel aan een cursus bevallingseducatie. In deze les leer je ontspannings- en rek- en strektechnieken. Oefeningen om je te helpen ontspannen en je voor te bereiden op de spannende tijd die komen gaat, vind je hier. In combinatie met visualisatietechnieken en muziek zijn de oefeningen bovendien plezierig tijdens het derde trimester.

Op je zij slapen geeft je wat meer comfort. Kussens kunnen gebruikt worden om je dijen en rug te ontlasten. Doe moeite om elke nacht minstens 7 uur te slapen. Doe overdag ook een dutje om te zorgen dat je op de dag van de bevalling zo uitgerust mogelijk bent.

Lees, lees en nog meer lezen. Alles wat je leert over het krijgen en verzorgen van een baby neemt alle angsten weg die je in eerste instantie misschien had. Daardoor zul je beter voorbereid zijn op de prachtige tijd die voor je ligt.
Verzeker je ervan dat de babykamer goed in orde is. Kleertjes, een commode, een hoog wiegje voor postpartum rugpijn, knuffeldieren, baby beddengoed, en andere spullen. Heb je aan alle mogelijkheden gedacht?
Vergeet niet een preventieve controle te plannen. Je gynaecoloog zal je vorderingen en die van de baby in de gaten houden tot de baby geboren is. Als je weet dat alles in orde is, kun je je ontspannen en genieten van de laatste weken van je zwangerschap.

Veel succes met het laatste stuk van je zwangerschap

Je kunt er zeker van zijn dat je kind gezond is en groeit. En het feit dat er nog maar een paar weken te gaan zijn tot de geboorte van het kind maakt dit een moment om te koesteren. Dus wensen we je natuurlijk veel geluk als je het laatste stuk van je zwangerschap ingaat.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest