6 redenen om een website te maken voor je bedrijf

Profielverrijking social media monitoring tools

Inhoudsopgave

Waarom website laten maken verstandig is

We hebben het internet de laatste jaren exponentieel zien groeien, en een soortgelijke groei hebben we ook gezien op het gebied van e-commerce. Elk jaar maken meer bedrijven hun eigen website om zich op het wereldwijde web te vestigen.

Website laten maken

De meeste mensen zijn websites gaan accepteren als een noodzaak, maar er zijn ook een paar die het niet nodig vinden. “Websites zijn duur”, zeggen ze. “Ik weet niet hoe ik er een moet maken”, geven ze toe. “Zoveel verschil kan het niet maken”, beweren ze. Welnu, de ervaring heeft ons drie antwoorden op deze bezwaren geleerd:

  • Websites hoeven niet duur te zijn,
  • ze kunnen vrij eenvoudig te maken zijn,
  • en maken een aanzienlijk verschil in de groei en duurzaamheid van een bedrijf.

Een website is ontegenzeggelijk noodzakelijk, maar het is ook een kans die geen enkele ondernemer voorbij zou moeten laten gaan. We geven je 6 redenen waarom een website laten maken.

1. Breng je producten online op de markt

Het lanceren van een online winkel is de meest voor de hand liggende reden om een zakelijke website te ontwikkelen. Waarom verkopen aan je buurt als je aan het hele land of zelfs de hele wereld kunt verkopen? Een online winkel zal je bereik aanzienlijk vergroten, zolang je producten verkoopt die betrouwbaar verzonden kunnen worden.

Klanten zijn tegenwoordig dol op online winkelen. De overgrote meerderheid van de Nederlanders koopt producten via e-commerce websites. En ze zullen er vaak voor kiezen een product via internet te kopen als ze een betere prijs kunnen krijgen dan in een plaatselijke winkel. Andere voordelen van online winkelen zijn gemak, tijdsbesparing en de mogelijkheid om eenvoudig opties te vergelijken. Als je bedrijf producten verkoopt en geen online winkel heeft, gooi je in wezen geld weg.

2. Educatie en conversie van potentiële klanten

Een website geeft je de vrijheid om een informatief centrum voor je bedrijf te creëren. Je kunt zo gedetailleerd als je wilt ingaan op je producten, diensten en unieke waarde propositie, zolang je het maar interessant maakt. Met een website kun je potentiële klanten volledig uitleggen waarom jouw bedrijf een betere keuze is dan je concurrenten.

Je kunt je beweringen uiten en ze staven met alle gegevens die je nodig hebt. Feedback van klanten? Ja. Resultaten van een openbare enquête? Yep! Werkelijk wetenschappelijk onderzoek? Absoluut! Je krijgt makkelijk exposure, waarbij je ook op je website jezelf kan onderscheiden van de massa. En natuurlijk klanten naar je toe kan leiden. Met drukwerk zou je nooit zoveel kunnen bereiken.

webdesign

3. Vergroot naamsbekendheid

Hoe vaak heb je iemand ontmoet die je zijn visitekaartje gaf, ondanks dat jullie gesprek niets met zaken te maken had? Heb je het ooit gedaan of iemand anders het zien doen? Er is een reden dat visitekaartjes vrijelijk worden uitgewisseld: om contact te leggen met anderen en om de bekendheid te vergroten. Een website is voor dit doel veel beter dan een visitekaartje.

Zoals eerder gezegd kun je op een website veel meer bedrijfsinformatie kwijt dan op een kaartje of brochure. Websites zijn ook veel gemakkelijker te delen, zodat je niet alles zelf hoeft te doen. In tegenstelling tot fysieke materialen die verspreid moeten worden, kan een website overal tegelijk zijn. Klanten zullen een deel van het ‘benenwerk’ voor je doen door je website te delen met hun vrienden, via sociale media of mond-tot-mondreclame, en anderen kunnen je vinden via zoekmachines.

Simpel gezegd is het hebben van een website het equivalent van het hebben van een winkelpui of een bushokjes reclamecampagne.

4. Zorg voor klantenservice

Een website is niet alleen overal vandaan toegankelijk, maar ook altijd. Een website is 24 uur per dag, 365 dagen per jaar beschikbaar. En daarom ideaal om je klantenservice te versterken met pagina’s als FAQ’s, een Kennisbank, downloadbare handleidingen en meer. Dit zijn uitstekende aanvullingen op je standaard opties voor klantenondersteuning, zoals een e-mailformulier en een telefoonnummer voor vragen.

5. Houd klanten op de hoogte

Een website is een uitstekende manier om informatie te delen over je bedrijf, producten, diensten en meer. Kondig nieuwe ontwikkelingen aan, zoals winkellocaties, productlijnen, verkopen, terugroepacties, nieuwe releases, producten die onlangs weer op voorraad zijn gekomen, enzovoort. Door deze informatie online te delen kun je direct duizenden (of zelfs miljoenen) mensen bereiken, wat een enorme verbetering is ten opzichte van het versturen van nieuwsbrieven via de gewone post.

De voorpagina van je website is een uitstekende plaats om de belangrijkste mededelingen op te nemen, zolang ze maar kort zijn. Nieuwkomers en verkoopevenementen zijn ideale kandidaten voor de voorpagina, en sommige e-commerce platforms bieden snelle oplossingen voor het weergeven van verkopen en andere promoties. Een blog is een uitstekende oplossing voor extra informatie en helpt ook je SEO inspanningen.

6. Implementeer effectieve marketingstrategieën

Marketingmogelijkheden in overvloed met een eCommerce website laten maekn. Je kunt SEO gebruiken om je te richten op zoekresultaten en klanten te bereiken die, zoals de meesten, hun online winkelen beginnen met een zoekopdracht. Je kunt ook producten delen op sociale media. En zelfs je klanten verleiden om te helpen door effectieve promoties aan te bieden en deze op social media te delen. Je kunt zoveel flexibele coupons en promotie-evenementen maken als je wilt. Laat daarvoor wel een website maken die een uitgebreide set marketing tools bevat.

Een andere geweldige manier om marketing te bedrijven is via e-mailnieuwsbrieven, die bewezen hebben een van de meest effectieve strategieën te zijn. Met een website hoeft een klant alleen maar in de e-mail te klikken en wordt direct naar je online winkle of promotiepagina gebracht. In plaats van zijn e-mail te lezen en er dan aan te denken om je locatie binnen het aangegeven tijdsbestek te bezoeken.

Website laten maken

Laten we dus aan de slag gaan met website laten maken

Als je ervan overtuigd bent dat je bedrijf een website nodig heeft, dan wil je zo snel mogelijk aan de slag. Maar waar begin je? Het is namelijk niet voor iedereen weggelegd om een goede commerciele en vindbare website te bouwen. Maar daarvoor is Webduim! Website laten maken doe je door de professionals van Webduim. Professioneel, goede vindbaarheid, marketingtechnische website en dat voor een scherpe prijs. Waar wacht je nog op?

Bron: Website laten maken

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest