Hoe maak je een app voor je bedrijf: 8 belangrijke tips
Je bedrijf moet zich onderscheiden om in het huidige digitale landschap te gedijen. Het maken van een app kan precies zijn wat je bedrijf nodig heeft om de zaken naar een hoger niveau te tillen. Een app is een softwareprogramma dat gebruikers kunnen downloaden op hun smartphone of tablet. Het is een snelle en eenvoudige manier voor je bedrijf om in contact te komen met potentiële en bestaande klanten, en met andere bedrijven.
Apps zijn vooral nuttig als je bedrijf nicheproducten of -diensten heeft, en jij je wilt richten op een specifiek publiek. Met zoveel apps die er zijn, kan het voor merken een uitdaging zijn om zich te onderscheiden van de massa. Hoe maak je een app voor je bedrijf? We geven je 8 belangrijke tips over app maken.
1 – Bepaal je doelstellingen voor app maken
Voordat je aan de slag gaat, is het belangrijk om te begrijpen wat je met een app probeert te bereiken. Wil je de verkoop verhogen? Of de klantenbinding verbeteren? Wil je het klantvertrouwen vergroten? Of hoop je meer verwijzingen van klanten te krijgen? Zorg ervoor dat je duidelijk bent over de doelstellingen van je bedrijf, zodat je een app kunt maken die je helpt die doelen effectief te bereiken.
Afhankelijk van je doelstellingen kan het type app dat je maakt heel verschillend zijn. Als je probeert de verkoop te stimuleren, wil je misschien een app maken waarmee klanten direct vanaf hun telefoon producten kunnen kopen. Als je probeert de loyaliteit van klanten te vergroten, wil je misschien een app maken waarmee ze kortingen en speciale coupons krijgen.
2 – Wat hoop je te bereiken?
Als je eenmaal een beter begrip hebt van je doelstellingen, kun je gaan nadenken over wat je hoopt te bereiken met een app. Een app lanceren is een grote verplichting, en je wilt geen tijd en geld verspillen aan een app die niet in de behoeften van je bedrijf voorziet. Zorg dat je duidelijk voor ogen hebt wat je wilt dat de app doet, voordat je start met het maken van de app. Begrijpen hoe je app functioneert, helpt je te beslissen over het type app dat je maakt. Word je app meer een gebruiksapp of een sociale app? Het kan helpen om over de functionaliteit van je gewenste app na te denken als een stroomschema.
3 – Doel bepalen van de app
Nu je weet wat je hoopt te bereiken met een app, is het tijd om het doel van je app te bepalen. Het doel van je app helpt je bij het bepalen van het beste type app.
- Handige apps: Deze apps bieden een of andere dienst of functie, zoals nieuwsapps, spelletjes of rekenmachines.
- Sociale apps: Deze apps verbinden gebruikers met elkaar, zoals social media apps of dating apps.
- E-commerce apps: Met deze apps kunnen gebruikers goederen en diensten kopen op hun telefoon, zoals Amazon en eBay.
- Content apps: Deze apps geven gebruikers toegang tot content zoals video’s, podcasts of artikelen.
.
4 – Bepaal je doelgroep
Nu je weet wat je hoopt te bereiken met je app, is het tijd om na te denken over wie je wilt dat de app gaat gebruiken. Het type app dat je maakt, hangt sterk af van je doelgroep. Richt jij je op een jong publiek, dan wil je waarschijnlijk een sociale app maken. Richt je je op een ouder publiek, dan zou je waarschijnlijk een utility of content app willen maken.
Je kunt ook een e-commerce app maken die zich op iedereen richt, ongeacht hun leeftijd. Marktonderzoek kunnen je helpen uit te vinden welk type app je doelgroep het vaakst zou gebruiken, en welke functies ze graag in een app zouden zien.
5 – Beslis over een platform
Er zijn veel soorten apps die je kunt kiezen om te maken, en elk type heeft een ander platform. Door het beste platform voor je app te kiezen (iOS of Android), kun je tijd en geld besparen, en je app sneller op de markt brengen. Je moet beslissen over het type app dat je wilt maken voordat je beslist over het platform, want elk type app heeft zijn eigen set platforms.
6 – Krijg een idee van ontwerp en stijl
Nu je weet welk type app je wilt maken en welk platform je wilt gebruiken, is het tijd om na te denken over ontwerp en stijl. De meeste apps hebben een ontwerp en stijl die overeenkomt met hun merk, dus het is belangrijk dat je app je bedrijf weerspiegelt.
Voordat je begint met het bouwen van je app, moet je een ontwerp maken van het logo, een kleurenpalet samenstellen en alle andere afbeeldingen of grafieken die in de app zullen verschijnen. Terwijl je app wordt gebouwd, moet je ook wireframes maken die de ontwikkelaar het ontwerp en de functionaliteit van je app laten zien.
7 – Zoek een software ontwikkelaar
Als je eenmaal hebt besloten welk type app je wilt maken en een idee hebt van het ontwerp en de stijl die je wilt, is het tijd om een software ontwikkelaar te vinden. Het kan handig zijn om een lijst te maken van je gewenste app functies voordat je begint met het zoeken naar een ontwikkelaar.
Je kunt overwegen om een freelance ontwikkelaar in te huren of een development bedrijf dat je app kan bouwen en lanceren. Voordat je een software ontwikkelaar inhuurt, zorg ervoor dat ze begrijpen wat voor soort app je wilt maken en welke functies je wilt opnemen.
8 – Plan en test de bruikbaarheid en gebruikerservaring
Je hebt je app ontworpen, het beste platform voor je app gekozen en een ruw ontwerp van je app gemaakt. Nu is het tijd om ervoor te zorgen dat je app gemakkelijk te gebruiken is en een geweldige gebruikerservaring (UX) biedt. Dit kun je doen door een plan van aanpak te ontwikkelen waarmee je de app test voordat deze wordt gelanceerd.
Door je app in de ontwikkelingsfase te testen, kun je eventuele problemen met de UX van je app opsporen, en kun je eventueel noodzakelijke wijzigingen aanbrengen voordat je app wordt vrijgegeven aan je klanten. Je kunt bruikbaarheidstesten uitvoeren op papier of met speciale software. Tot slot, is het belangrijk om de app te testen op de verschillende soorten apparaten.