Hoe kies je de beste mascara en eyeliner voor je ogen?

beste mascara en eyeliner aanbrengen

Inhoudsopgave

Wat is de beste mascara en eyeliner voor jouw oogvorm?

Het kiezen van de juiste mascara en eyeliner kan voor sommige een uitdaging zijn. Vooral als je niet weet welke het beste past bij jouw oogvorm. Als je de juiste make-up producten gebruikt, benadruk je de schoonheid van je ogen en creëer je een prachtige make-up look. Maar met zoveel verschillende soorten mascara’s en eyeliners op de markt is het soms lastig om de beste te kiezen. We geven je enkele handige tips om je te helpen de beste mascara en eyeliner te kiezen voor jouw unieke oogvorm.

#1 Begrijp de vorm van je ogen

Voordat je begint met het kiezen van mascara en eyeliner, is het belangrijk om de vorm van je ogen te begrijpen. Er zijn verschillende oogvormen, zoals amandelvormig, rond, diepliggend, hooded en meer. Door jouw oogvorm te kennen, kies je de juiste make-up producten ] die je ogen mooi benadrukken en in balans brengen. Zo kun je bijvoorbeeld met een winged eyeliner je ronde ogen optisch verlengen of met de juiste mascara meer diepte creëren bij diepliggende ogen.

beste mascara en eyeliner

#2 Kies de juiste mascara voor jouw wimpers

Het kiezen van de juiste mascara is essentieel voor het creëren van de perfecte look. Zo zijn er verschillende soorten mascara’s, zoals volumizing, lengthening en curly mascara’s. Kies de juiste mascara voor jouw wimpers en oogvorm om de beste resultaten te behalen. Volumizing mascara’s zijn bijvoorbeeld geschikt zijn voor hooded eyes om meer volume te creëren en lengthening mascara’s zijn geschikt voor ronde ogen om vervolgens de ogen optisch te verlengen.

#3  Kies de perfecte eyeliner voor jouw oogvorm

Er zijn verschillende soorten eyeliners, zoals vloeibare, gel- en potloden. Ook hierbij is het van belang om de juiste te kiezen voor de vorm van jouw ogen. Zo kunnen bijvoorbeeld ronde ogen gebaat zijn bij een dunne eyeliner en diepliggende ogen hebben baat bij een wat dikkere lijn aan te brengen. Experimenteer met verschillende eyelinerstijlen, zoals een cateye of een winged eyeliner, om te zien welke het beste bij jouw ogen past.

#4 Overweeg het gebruik van een eyeliner stencil

Als je moeite hebt met het aanbrengen van een strakke lijn, kan het gebruik van een eyeliner stencil helpen. Dit is een hulpmiddel waarmee je gemakkelijk een strakke lijn kunt tekenen en waarmee je gemakkelijk verschillende eyelinerstijlen kunt creëren. Het is een handig hulpmiddel om te gebruiken als je net begint met eyeliner aanbrengen of als je moeite hebt om een strakke lijn te tekenen.

#5 Vergeet de finishing touch niet

Nadat je mascara en eyeliner hebt aangebracht, zijn er nog een paar finishing touches die je toevoegt om je look compleet te maken. Gebruik bijvoorbeeld een highlighter op het wenkbrauwbot en in de binnenste ooghoek om je ogen te laten stralen. Daarnaast kun je ook een wenkbrauwpotlood of -poeder gebruiken om je wenkbrauwen te accentueren en in balans te brengen met de rest van je makeup look. Je zult aangenaam verrast zijn met het beauty resultaat.

hazelnootkleurige ogen make up

Het geheim achter een verbluffende make-up look

Het kiezen van de juiste mascara en eyeliner is essentieel om een prachtige make-up look te creëren die past bij jouw unieke oogvorm. Door de vorm van je ogen te begrijpen en de juiste makeup producten te kiezen, benadruk je de schoonheid van je ogen creëer je daarmee een onweerstaanbare look. Vergeet niet om te experimenteren met verschillende producten en stijlen om te zien welke het beste bij je ogen passen. Heb je bruinige ogen? Kies dan voor de 7 beautyproducten voor hazelnootkleurige ogen. Met een beetje oefening en de juiste beautyproducten maak je de perfecte make-up look voor welke gelegenheid dan ook. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest