Hoe kies je de juiste schietsport gehoorbescherming

Hoe kies je de juiste schietsport gehoorbescherming

Inhoudsopgave

De schietsport is een spannende en uitdagende activiteit, maar het kan ook schadelijk zijn voor je gehoor als je niet de juiste bescherming draagt. Het geluid van een schot kan oplopen tot 140 decibel, wat ver boven het veilige niveau van 85 decibel ligt. Daarom is het essentieel om de juiste gehoorbescherming te kiezen. In dit artikel geven we je enkele tips en richtlijnen om je te helpen bij het maken van de juiste keuze.

Soorten gehoorbescherming

Er zijn verschillende soorten gehoorbescherming beschikbaar voor de schietsport, waaronder oordoppen, oorkappen en elektronische gehoorbescherming.

 • Oordoppen: Dit zijn de meest basale vorm van gehoorbescherming. Ze zijn goedkoop, lichtgewicht en gemakkelijk mee te nemen. Echter, ze bieden niet altijd de beste bescherming en kunnen oncomfortabel zijn bij langdurig gebruik.
 • Oorkappen: Deze bieden een betere bescherming dan oordoppen en zijn comfortabeler om te dragen. Ze kunnen echter omvangrijk zijn en interfereren met de positionering van het geweer.
 • Elektronische gehoorbescherming: Dit is de meest geavanceerde vorm van gehoorbescherming. Ze versterken zachte geluiden, zoals gesprekken, terwijl ze harde geluiden, zoals schoten, dempen. Ze zijn echter duurder dan de andere opties.
  .
schietsport gehoorbescherming

Factoren om te overwegen bij het kiezen van gehoorbescherming

Bij het kiezen van gehoorbescherming voor de schietsport, zijn er verschillende factoren waarmee je rekening moet houden.

 • Comfort: Het is belangrijk dat de gehoorbescherming comfortabel is, vooral als je van plan bent om deze voor langere tijd te dragen. Probeer verschillende soorten en maten om te zien wat het beste voor je werkt. De op maat gemaakte gehoorbescherming biedt het meeste comfort.
 • Beschermingsniveau: De gehoorbescherming moet voldoende bescherming bieden tegen het geluid van schoten. Kijk naar de NRR (Noise Reduction Rating) van de gehoorbescherming om een idee te krijgen van het beschermingsniveau.
 • Prijs: Hoewel je niet moet beknibbelen op gehoorbescherming, moet je ook rekening houden met je budget. Overweeg wat je bereid bent te betalen en wat je krijgt voor die prijs.
  .

Voorbeelden van goede schietsport gehoorbescherming

Er zijn veel merken en modellen van schietsport gehoorbescherming op de markt, maar hier zijn een paar die goed worden beoordeeld door schutters:

 1. Custom Shoot: Dit merk is gespecialiseerd in op maat gemaakte gehoorbescherming en biedt een breed scala aan opties, van passieve oordopjes tot geavanceerde elektronische systemen. Hun producten zijn vaak duurzaam en bieden een hoge mate van geluidsdemping, wat ideaal is voor de schietsport.
 2. Cens: Cens is bekend om zijn hoogwaardige elektronische gehoorbescherming die zich richt op maximale geluidsdemping en gebruikerscomfort. Met verschillende modellen om uit te kiezen, kunnen schutters het juiste niveau van bescherming vinden dat past bij hun specifieke behoeften. Bovendien op maat gemaakt voor optimaal draagcomfort.
 3. Active Shoot: Dit merk biedt actieve gehoorbescherming met ingebouwde microfoons die omgevingsgeluiden zoals spraak doorlaten, terwijl schadelijke geluiden zoals schoten worden gedempt. Dit maakt het makkelijker om instructies te horen of met anderen te communiceren tijdens het schieten. Op maat gemaakt en kan zelfs worden aangepast aan gehoorverlies.
  .

Deze merken zijn slechts een paar van de vele opties beschikbaar, maar ze worden hoog aangeschreven voor hun betrouwbaarheid, comfort en effectiviteit in het bieden van gehoorbescherming tijdens het schieten.

Bescherm je gehoor en verbeter je prestaties

Hoe kies je de juiste schietsport gehoorbescherming

Het kiezen van de juiste gehoorbescherming voor de schietsport is essentieel om je gehoor te beschermen en je prestaties te verbeteren. Overweeg de verschillende soorten gehoorbescherming van Audinc, de factoren die van invloed zijn op je keuze en de beoordelingen van andere schutters om de beste keuze voor jou te maken.

En vergeet niet, ongeacht welke gehoorbescherming je kiest, het belangrijkste is dat je deze consequent draagt elke keer dat je schiet. Je gehoor is een van je meest waardevolle zintuigen, en het is de moeite waard om het te beschermen.

Wil je meer weten over dit onderwerp of andere relevante informatie niet missen? Bezoek dan de website Wat je niet wilt missen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest