Hoe werkt color changing lipstick

Color changing lipstick

Inhoudsopgave

Het geheim achter color changing lipstick

Make-up is een leuke manier om jezelf opnieuw uit te vinden zonder iets drastisch te doen, en color changing lipstick tilt dit naar een hoger niveau. Voor het geval je er nog niet van gehoord hebt of een opfrisser nodig hebt, kleurveranderende lippenstift is precies hoe het klinkt – een lippenstift die van kleur verandert.

Dit klinkt misschien als magie, maar het is eigenlijk gewoon basiswetenschap. Eigenlijk komt het allemaal neer op de zuren in de lippenstift en hoe die reageren op je huid, in dit geval je lippen. Dit zorgt dan weer voor een heel gaaf proces waarbij je een felgroene lippenstift tevoorschijn haalt en eindigt met lippen die beslist niet dezelfde kleur hebben.

Kleurveranderende beauty producten zijn ook populair social media met de hashtag #colorchanginglipstick. Het voelt misschien als een coole gimmick, maar wat is de belangrijkste wetenschap achter kleurveranderende lippenstiften, en heeft een van de tinten daadwerkelijk de potentie om er goed uit te zien?

color changing lipstick

Hoe werken kleurveranderende lippenstiften

Kleurveranderende lippenstiften werken door middel van thermochromie, een proces waarbij de kleur van een pigment verandert wanneer de temperatuur verandert. De lippenstift bevat thermochrome pigmenten (pH) die reageren op de lichaamswarmte van de lippen, waardoor de kleur verandert. Dit kan bijvoorbeeld van een lichtere kleur naar een donkere kleur gaan wanneer de lippenstift op de lippen aangebracht wordt.

Color changing lipstick heeft alles te maken met de pH waarde. Onze lippen hebben een hogere pH dan lippenstift, wat uiteindelijk de chemische reactie op gang brengt die de kleurverandering veroorzaakt. Kleurveranderende lippenstiften reageren dus met de pH-waarde van je lippen om een aangepaste kleur te creëren, die anders is dan de oorspronkelijke lippenstiftkleur. Het is uniek voor elke persoon die kleurveranderende lippenstiften gebruiken, omdat we allemaal een unieke pH hebben.

Nieuwe trend lippenstift

Kleurveranderende lippenstiften zijn een opwindende nieuwe trend in de cosmetica-industrie. Het is een speciaal soort lippenstift die verandert van kleur naarmate de pH-waarde van de lippen verandert. Deze kleurveranderende lippenstiften bevatten speciale ingrediënten die reageren op de pH-waarde van de huid, waardoor de kleur van de color changing lipstick verandert. Dit kan leiden tot een unieke en opvallende look die anders niet mogelijk zou zijn met traditionele lippenstiften.

Lippenstift op basis van natuurlijke ingrediënten

De meeste color changing lipsticks zijn gemaakt met natuurlijke ingrediënten zoals bessen, bloemen en kruiden. Deze ingrediënten bevatten pigmenten die veranderen van kleur wanneer ze reageren met de pH-waarde van de huid. Bijvoorbeeld, sommige kleurveranderende lippenstiften bevatten bessenpigmenten die roze worden wanneer ze worden aangebracht op de lippen en rood worden wanneer de pH-waarde van de huid oploopt.

Meer kleuren met chemische stoffen

Er zijn ook kleurveranderende lippenstiften die geen natuurlijke ingrediënten bevatten, maar in plaats daarvan gebruik maken van chemische stoffen die reageren op de pH-waarde van de huid. Deze lippenstiften bevatten een breder scala van kleuren, maar kunnen ook minder veilig zijn voor de huid.

moisturizen Kleurveranderende lipstiften

Voordelen color changing lipstick

Eén van de voordelen van color changing lipstick is dat het een unieke beauty look geeft, die anders niet mogelijk is met een traditionele lippenstift. Ook kan het helpen bij het creëren van een natuurlijke en gezonde uitstraling van de lippen. Echter, deze lippenstift kan ook wat duurder zijn dan traditionele lippenstift en kan allergische reacties veroorzaken.

Het is belangrijk om te onthouden dat color changing lipstick alleen de kleur van de lippen verandert en geen verbetering aanbrengt in de gezondheid of de conditie van de lippen. Als je besluit om een color changing lipstick te gebruiken, is het belangrijk om een beauty product te kiezen dat gemaakt is met veilige en natuurlijke ingrediënten en om een test uit te voeren om te zien of je allergisch bent voor het product. Maar dat geldt eigenlijk voor alle lipstiften die je wilt gebruiken.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest