Je verlangen naar warme chocolademelk

Warme chocolademelk is een feestelijke traktatie in deze tijd van het jaar, maar in de winkel gekochte warme chocolademelkpakketten zijn niet de beste. Ze zitten boordevol extra suiker en vet, evenals conserveermiddelen en moeilijk uit te spreken ingrediënten.

Alles is chocolade is niet slecht voor je. Cacaopoeder en donkere chocolade hebben tal van gezondheidsvoordelen. Ze bevatten veel polyfenolen, van nature voorkomende antioxidanten die worden aangetroffen in voedingsmiddelen zoals fruit, thee en wijn. Ze zijn ook gezond, helpen de bloeddruk te verbeteren en het cholesterolgehalte te verlagen.

Je verlangen naar warme chocolademelk

Cacao heeft nog een hele reeks andere voordelen. Het kan de stemmings- en depressiesymptomen verbeteren, kankerbeschermende eigenschappen.

Je eigen warme chocolademelk maken is leuk omdat je de ingrediënten kunt kiezen!

Kruidenkoffie met cacaosmaak of functionele paddenstoelenelixers zijn populaire cacaodranken. Deze cacaodranken hebben alle gezellige vibes van warme chocolademelk, maar met het extra voordeel van beschikbare paddenstoelen en krachtige kruiden. Gebruik vloeibare stevia of een beetje honing om ze zoeter te maken en voeg een scheutje warme amandelmelk toe om het smeuïg te maken.

Als je op je gewicht let, zijn er verschillende manieren om je zelfgemaakte warme chocolademelk lichter te maken. U kunt 2 procent of magere melk of uw favoriete ongezoete zuivelvrije vervanger gebruiken. Ongezoete vanille-amandelmelk is een uitstekende optie. Het bevat ongeveer 30 calorieën per kopje en is ook een goede bron van calcium.

Rauwe cacaopoeder is een uitstekende manier om de voedingswaarde te verhogen. Veel van de heilzame voedingsstoffen gaan verloren tijdens het roosteren en alkaliseren die worden gebruikt om cacaopoeder te maken. Rauwe cacaopoeder bevat meer voedingsstoffen.

Om de meeste antioxidanten (en gezondheidsvoordelen) uit je cacao te halen, kies je voor onbewerkt cacaopoeder (vaak aangeduid als ongezoet cacaopoeder) en vermijd je Nederlands verwerkt cacaopoeder.

Suiker kan worden verminderd door het gebruik van natuurlijke zoetstoffen zoals stevia en extract van monniksvruchten of suikeralcoholen zoals erythritol, waarvan in onderzoeken is aangetoond dat ze de kleinste maagklachten veroorzaken.

Voeg in plaats van slagroom of marshmallows smaak toe aan je warme chocolademelk door hem te bestuiven met kaneel, vanillepoeder, geschaafde chocolade of zelfs een snufje cayennepeper voor een kick.

Warme chocolademelk is een heerlijke traktatie bij koud weer die ideaal is na een dag op de piste of spelen in de sneeuw. Maak het zelf voor een gezonde verwennerij en vermijd alle chemicaliën, conserveermiddelen en toegevoegde suikers.

Nieuwste magazine artikelen

erop uit met Pasen

In België erop uit met Pasen 

Vier Pasen in België met leuke gezinsactiviteiten Pasen is een ideale gelegenheid om erop uit te gaan met het gezin en samen te genieten van

software ontwikkeling app bouwen social media monitoring tools

Beste social media monitoring tools

Waarom zijn social media monitoring tools belangrijk? Social media monitoring is een essentieel onderdeel van elke social media-strategie. Het stelt bedrijven in staat om het

goede nachtrust

Tips voor een goede nachtrust

Een goede nachtrust is essentieel voor ons welzijn. Een gebrek aan slaap kan leiden tot vermoeidheid, prikkelbaarheid en een verminderd immuunsysteem.