Krijg je niet genoeg Wordle in je leven

Inhoudsopgave

Krijg je niet genoeg Wordle in je leven, of wel? Kijk dan eens naar deze spin-offs van het tien-woorden spel.

Wil je weten wat het meest frustrerende aspect van Wordle spelen is? Als je de puzzel voor de dag af hebt.

Krijg je niet genoeg Wordle in je leven

Elke dag wordt een nieuw vijfletterig woord onthuld, en de fans worden aangemoedigd om te proberen het binnen zes pogingen te raden. Misschien lukt het ze bij hun eerste poging (ja, natuurlijk). Het is ook mogelijk dat ze het helemaal niet snappen.

Er is een lege plek in onze hersenen die opgevuld zal worden door de Wordle puzzel van de volgende dag, ongeacht hoe we eindigen.

Het succes van Wordle, dat uiteindelijk leidde tot de overname door The New York Times, heeft geleid tot het ontstaan van verschillende spin-offs die elk op een iets andere manier aan de Wordle kriebel gekrabd hebben.

We hebben een lijst samengesteld van de top tien variaties van ons favoriete woordspel aller tijden:

Word Master

In Word Master heb je zes kansen om het vijf-letterige woord te raden, net als in Wordle. De kleuren van de letters bij elke gok veranderen, afhankelijk van welke letter het is. De groene noten staan op de juiste plaats en staan in de juiste volgorde. Gele letters zijn aanwezig in het woord maar niet op de juiste plaats, en grijze letters zijn afwezig in het woord.

Het belangrijkste onderscheid is dat je aan zo veel rondes kunt meedoen als je wilt. Bovendien kun je de moeilijkheidsgraad veranderen van gemakkelijk tot ingewikkeld.

Wheeldle

Wheeldle lijkt op Word Master in die zin dat het spelers toestaat zoveel woordpuzzels te voltooien als ze willen. Om te zien hoeveel puzzels ze achter elkaar kunnen oplossen, worden de spelers aangemoedigd zelf strepen op te bouwen. Bovendien heeft het een heel gaaf retro videospel gevoel.

Dordle

Misschien is Wordle gewoon te eenvoudig voor je? Overweeg dan eens Dordle te spelen, dat spelers uitdaagt twee Wordle puzzels tegelijk op te lossen. Elke gok wordt gebruikt om twee verschillende puzzels te bevolken, dus wat goed werkt voor de ene, werkt misschien niet goed voor de andere, en omgekeerd. Je kunt kiezen om één Dordle per dag te spelen of een gratis Dordle, waarmee je zo vaak kunt spelen als je wilt.

Quordle

O, ik denk dat Dordle ook een stukje kinderspel is. Je kunt de dagelijkse puzzel spelen of de oefenmodus gebruiken. Er is ook Quordle, waarmee je vier Wordle puzzels tegelijk kunt oplossen terwijl je plezier hebt.

Crosswordle

Je kunt een Wordle pagina nemen en er een kruiswoord-achtige puzzel van maken met dit hulpmiddel. Crosswordle begint met het laatste woord dat onderaan een vier-rijige woordpuzzel staat en werkt zo naar boven. In elke rij erboven staat een andere kleur van lege vakjes. Gele tegels geven aan dat de letter in het laatste woord staat, maar dat hij anders is dan de andere letters. Is de letter groen, dan betekent het dat hij precies op die plaats in het laatste woord voorkomt.

Absurdle

Dit is Wordle, maar wel een gemene. Absurdle stelt alles in het werk om te zorgen dat je niet het juiste woord krijgt. Het spel zal bij elk antwoord zo weinig mogelijk informatie over het woord prijsgeven. Gelukkig heb je een onbeperkt aantal pogingen om het juiste antwoord te raden. Als je jezelf liever martelt, is er ook een harde spelstand beschikbaar.

Hello Wordl

Misschien zijn woorden van vijf letters niet helemaal genoeg om je uit te drukken. Hallo Wordl volgt dezelfde regels als het vorige spel, behalve dat je woorden met maximaal 11 letters kunt gebruiken. Je kunt ook de moeilijkheidsgraad veranderen van routineus tot extreem moeilijk.

Lewdle

Het is Wordle, maar dan voor mensen die een vreselijke mond hebben. Lewdle is ontegenzeggelijk een spel dat niet op de werkplek gespeeld moet worden.

Heardle

Heardle is gemaakt door Wordle te nemen en het te mengen met een beetje Name That Tune software. De spelers krijgen een liedje te horen dat in zes segmenten is verdeeld, die elk beginnen met een fragment van één seconde. De bedoeling is het thema te raden op basis van de korte fragmenten die worden gegeven.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest