Smart telefoon voor ouderen

Smartphone for the elderly, is it really necessary

Inhoudsopgave

Een veelbesproken onderwerp is al geruime tijd het gebruik van speciale smartphones voor ouderen. Moeite met nieuwe technologie. Is het echt nodig voor senioren om een aangepaste smartphone te hebben? Ja, zelfs een eenvoudige en verouderde smartphone kan uiterst nuttig zijn. Vooral omdat ze er bijvoorbeeld mee in contact kunnen blijven met hun kleinkinderen door te videochatten, slimme toestellen kunnen bedienen, met GPS kunnen navigeren, en via apps hun gezondheid kunnen volgen. Een smartphone voor ouderen is uitgerust met allerlei functies die hun levenskwaliteit verhogen. Maar ondanks alle nuttige functies die in een smartphone te vinden zijn, heeft een senior geen superdeluxe telefoon nodig. Een eenvoudige smartphone voor senioren volstaat ook in deze situatie. Bovendien voldoet een ongecompliceerde smartphone voor senioren aan al hun eisen.

Beste smartphone voor senioren

Tegenwoordig gebruiken we onze smartphones voor bijna alles; maar bij de keuze van een smartphone voor senioren is het gunstig om het voornaamste doel te bepalen waarvoor het toestel gebruikt zal worden. Verder zal het bepalen van wat de senior met de telefoon zal doen je helpen bij het kiezen van een geschikt model. We hebben al enkele van de meest voorkomende toepassingen voor een smartphone bij senioren behandeld. Bovendien zijn dit belangrijke redenen waarom een mobiele telefoon noodzakelijk is voor een senior om te hebben. – Telefoneren in noodgevallen als dat nodig is. – WhatsApp gebruiken om te communiceren met vrienden en familieleden. – Face-to-face videogesprekken voeren met familieleden en vrienden – De huidige datum en tijd zien. – Het beheren van slimme apparaten, zoals slimme thermostaten, slimme lampen, en slimme sloten, onder andere. Het gebruik van GPS navigatie tijdens het rijden of bij het lopen van routes is verboden. – Een blik werpen op weersvoorspellingen – Je gezondheid in de gaten houden via gezondheidsapps. – Het verzorgen van social media accounts – Het gebruik maken van het internet.

Percentage gebruik mobiele telefoon onder ouderen

Het gebruik van smartphones is de laatste jaren sterk toegenomen, en het lijkt erop dat iedereen er een heeft. Zelfs in het geval van ouderen. Het aantal smartphonebezitters onder mensen van 65 tot 75 jaar steeg tot 48,5 procent in 2015. In de vier jaar daarna is dit percentage gestegen tot 85,7 procent. Het bezit van smartphones is volgens de gegevens van CBS zelfs onder de oudste ouderen gestegen van 13,7 procent tot 51,9 procent onder senioren van 75 jaar en ouder. Bovendien is het aantal senioren dat actief is op sociale media de laatste paar jaar sterk toegenomen. In deze periode is ook het gebruik van internetbellen en WhatsApp onder senioren sterk toegenomen.

Belangrijk functies smartphone

Er is een overvloed aan functies beschikbaar op mobiele telefoons die speciaal ontworpen zijn om tegemoet te komen aan de unieke eisen van senioren. Deze eenvoudig te bedienen smartphones voor senioren maken het bedienen van het toestel beduidend minder moeilijk. Verwar een senioren smartphone trouwens niet met een senioren mobiele telefoon, dat zijn twee totaal verschillende dingen.

Er is een onderscheid tussen een smartphone voor senioren en een senioren mobiele telefoon.

Wat is het verschil tussen een smartphone voor ouderen en een mobiele telefoon voor senioren in termen van functionaliteit? Een duidelijk scherm en grote fysieke toetsen onderscheiden een mobieltje voor senioren van zijn jongere tegenhangers. Je kunt er mee bellen en sms’en naar familie en vrienden, maar het toestel heeft geen toegang tot Internet. Het scherm zelf is vaak van beperkte afmetingen. Daarentegen heeft de eenvoudige smartphone voor ouderen een groot, helder scherm met grote app-iconen, waardoor hij gemakkelijker te gebruiken is. Je kunt er verbinding mee maken met het internet, en de tekstgrootte kan aangepast worden. Er staan verschillende toepassingen op (die je ook kunt downloaden), waaronder WhatsApp, sociale media apps, en gezondheidsapps, om een paar voorbeelden te noemen. Er zitten geen fysieke toetsen op het toestel; in plaats daarvan wordt alles bediend via het aanraakscherm. Dit zijn enkele van de senior-vriendelijke kenmerken van een eenvoudige smartphone voor senioren: – Eenvoudige menu’s – Toetsenbord op ware grootte – Toegang tot het internet – Pictogrammen, toetsen en het scherm zijn allemaal groter. – Opties voor grotere productievolumes – Spraakgestuurd typen en spraakbesturing Het Vergrootglas – Waarschuwingen, alarmmelding en timers – Vergrootglas – Een noodknop is aanwezig. – Geografische coördinaten (GPS) – Gezondheids- en fitness-apps.

Top 5

Smartphones zijn nuttig voor allerlei andere taken dan alleen telefoneren en sms’en. Ze kunnen ook video’s opnemen en foto’s maken, onder andere. We hebben een lijst samengesteld van de top vijf voordelen van het gebruik van een smartphone voor senioren.

1. De leiding nemen over slimme apparaten.

Je bejaarde ouder kan het nuttig vinden om slimme apparaten in en rond het huis te installeren als hij of zij alleen woont. Met behulp van een app op je smartphone kun je deze slimme apparaten bedienen. Zo kan een oudere gemakkelijk de verlichting, de thermostaat, de radio en het slimme slot bedienen, en ook het slimme slot met zijn smartphone openen en sluiten.

2. Smartphones bieden een breed scala aan amusementsmogelijkheden.

Smartphones kunnen voor senioren die alleen wonen een uitstekend hulpmiddel zijn om verveling tegen te gaan. Dat doen ze doordat spelletjes, luisterboeken, podcasts, en sociale media allemaal gemakkelijk op hun telefoon beschikbaar zijn. Senioren die slechtziend zijn kunnen ook veel baat hebben bij het beluisteren van luisterboeken en het luisteren naar podcasts op hun smartphones. Het laatste punt om te vermelden is dat senioren sociale media kunnen gebruiken om via verschillende apps, zoals Facebook en Instagram, in contact te komen (en te blijven) met familie en oude vrienden.

3. Het delen van foto’s en het gebruik van videobellen.

Senioren die smartphones gebruiken melden dat ze zich door het gebruik ervan meer verbonden voelen met de buitenwereld. Dit komt doordat ze met hun smartphone gemakkelijk foto’s en video’s kunnen maken voor senioren, die ze dan kunnen delen met hun familie en vrienden. Ook videobellen is uiterst nuttig gebleken om de fysieke afstand te verkleinen.

4. Er zijn nuttige toepassingen beschikbaar.

Smartphones bieden senioren niet alleen urenlang vermaak, maar ze maken het leven voor hen ook gemakkelijker en efficiënter. Bovendien zijn er nuttige apps beschikbaar die senioren op allerlei manieren helpen, bijvoorbeeld door hen eraan te herinneren hun medicijnen op tijd in te nemen of hen te waarschuwen als er noodweer op komst is. Deze toepassingen helpen senioren ontegenzeggelijk om zelfverzekerder en onafhankelijker te leven.

5. Er zijn commando’s voor spraakherkenning beschikbaar.

De meeste smartphones zijn tegenwoordig ook uitgerust met een virtuele assistent die met stemcommando’s geactiveerd kan worden. Met behulp van spraakherkenning kunnen senioren sneller en gemakkelijker dan ooit berichten typen en door hun nieuwe smartphone voor senioren navigeren.

Ben je op zoek naar de beste smartphone voor senioren? Dan kun je je voor hulp wenden tot Senifone. De Senifone ONE telefoon is speciaal ontworpen voor senioren en wordt geleverd met software die op hun behoeften is afgestemd. Hij onderscheidt zich door kenmerken als grote aanraaktoetsen, een SOS toets, voorgeïnstalleerde apps, en het feit dat hij uiterst gebruiksvriendelijk is. Senifone maakt het voor senioren eenvoudig, uitgebreid, en vooral toegankelijk om een smartphone in te stellen. Als je nog steeds problemen hebt, staat de Senifone helpdesk klaar om je te helpen. Ze bieden je gratis en op afstand hulp.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest