Soorten gevel steenstrips bekleding

Steenstrips gevel

Inhoudsopgave

Soorten gevel steenstrip bekleding, ontwerpen en installatie

Steenstrips gevel

Als je een liefhebber bent van rustieke ouderwetse charme en traditionele flair, dan zullen de soorten stenen gevelbekleding zeker je zintuigen aanspreken. Gevel steenstrips is een gevelbekleding wat een uitstekend voorbeeld is van moderne techniek en helpt die vastberadenheid te bereiken om ervoor te zorgen dat je huis een verlengstuk is van je persoonlijkheid. Stenen gevelbekleding neemt de noodzaak weg om een huis te bouwen met dure steenblokken die niet alleen exorbitant zijn, maar ook moeilijk te onderhouden zijn.

Deze multifunctionele stenen muurbekleding kan zowel binnen als buiten worden gebruikt en kan worden gebruikt om saaie gecementeerde of geschilderde muren te verbergen. Of zelfs in combinatie met andere soorten gevelbekleding om je huis en je werkruimte meer pit te geven en verder op te fleuren.

Steenstrips voor buiten

Aan de buitenkant kunnen steenstrips helpen de look of feel te bereiken die je wenst met een enorm scala aan afwerkingen en kleuren voor een aantrekkelijke afwerking en een vleugje verfijning. Eén ding is zeker: waar het ook geplaatst wordt, stenen gevelbekleding helpt de elegante warmte en de hedendaagse stijl van de 19e eeuw terug te brengen, terwijl ze trouw blijft aan stedelijk wonen en stijl.

Welke diverse soorten stenen gevelbekleding zijn er?

  • Kalksteen
  • Bergkantsteen
  • Natuursteen
  • Randsteen
  • Gecoupeerde steen
  • Stapelsteen
  • Artesia Steen
  • Landelijke steen

Hoeveel kosten steenstrips gevel?

Het is moeilijk om te zeggen hoeveel steenstrips gevel kosten, omdat dit natuurlijk afhangt van een aantal factoren. Ten eerste het ontwerp van de steenstrips, ten tweede het soort steen dat je kiest en ten derde hoeveel m2 steenstrips je nodig hebt.

gevel steenstrips

Na installatie van de gevelbekleding, zal het aanzicht je nog jarenlang boeien. Het is namelijk als kunst aan de muur; het verveelt nooit. Bovendien is het uiterst stevig en duurzaam en kan het felle weerstand bieden tegen weerselementen, brandvast en vervuiling waardoor gevelsteen prijzen op de lange termijn immaterieel worden.

Ongeacht het gebruik, van externe kalksteen bekleding tot interne decor gestapelde steen, voegt stenen muurbekleding diepte en textuur toe aan elke aangewezen ruimte, terwijl het prachtig de grenzen tussen de buitenmuren en die aan de binnenkant vermengt.

Enkele populaire ontwerpen of afwerkingen van steenbekleding zijn natuursteenbekleding, gepolijst, getrommeld, verouderd, gezandstraald, gebouchardeerd, leer, gevlamd, paddenstoel en gezaagd om er een maar een paar te noemen.

Hoe stenen muurbekleding installeren?

De natuurlijke rustieke uitstraling van stenen muurbekleding voegt zeker diepte en klasse toe aan het uiterlijk van je huis. In tegenstelling tot andere vormen van muurbekleding is stenen gevelbekleding van Fassat Gevelsystemen eenvoudig te installeren.

De slanke steenstrips zijn slechts 14 mm dik en voorzien van een onder- en bovengroef. Het is een modulair bouwsysteem, waardoor de steenstrips makkelijk te installeren zijn. Doordat het modulair is, kan je het ook weer eenvoudig demonteren, mocht dat nodig zijn.

Deze steen strips zijn werkelijk een zeer goed, eigenlijk een beter, alternatief voor bakstenen. Ze worden op maat gemaakt, waardoor er geen zaagverlies is. Goedkoop, eenvoudige montage, herbruikbaar en ook nog eens duurzaam. Geschikt voor zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten.

Als laatste is het modulaire systeem van Fassat minder arbeidsintensief, waardoor je bespaart op de kosten van fundering en ook transport. Er zijn ook geen verschillen in diktes, waardoor je een strakke, prachtige en slanke gevelopbouw krijgt, welke zorgen voor een prachtige sfeer.

Bron: Steenstrips gevel

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest