Tips bij nagels verzorgen

nagels verzorgen mooie nagels

Inhoudsopgave

Hoe nagels verzorgen?

Je handen en nagels schoon en hygiënisch houden is belangrijk voor de dagelijkse hygiëne. Uiteraard zien verzorgde handen en nagels er ook nog eens mooi uit. Hoe je nagels verzorgen? We geven je een aantal tip bij nagels verzorgen, zodat je iedere dag met prachtige verzorgde handen en nagels verschijnt.

Hoe houd je nagel in goede conditie?

nagels verzorgen

Er zijn een aantal stappen die je kunt volgen om je nagels in goede conditie te houden. We geven je een aantal tips bij nagels verzorgen.

 1. Was je handen regelmatig met water en zeep, en droog ze daarna goed af. Dit helpt om bacteriën en schimmel te verwijderen die je nagels kunnen beschadigen.
 2. Knip of vijl je nagels regelmatig, zodat ze niet te lang worden. Knip of vijl je nagels in een ronde vorm zodat de hoeken niet scherp zijn en je ook nergens achter blijft haken.
 3. Gebruik een nagelvijl om de nagelplaat glad te maken, verwijder overtollig eelt en ruwe randen.
 4. Voor het reinigen en verzachten van de nagelriemen gebruik je een nagelborstel. De zachte haren zorgen voor een goede verzorging van je nagels.
 5. Gebruik een goede nagelolie of -crème om je nagelriemen te hydrateren en te versterken.
 6. Breng nagelriemolie op de nagelriemen aan om deze in te masseren.
 7. Gebruik geen aceton remover voor je nagellak, dit kan je nagels namelijk snel uitdrogen.
 8. Vermijd te vaak het lakken van je nagels of te vaak gebruik van nagellakremover, omdat dit de nagels kan uitdrogen of beschadigen.
 9. Eet een gezonde en gebalanceerde maaltijd, dit het helpt om de groei van de nagels te versterken.
 10. Vermijd het knippen of bijten van je nagels, dit kan namelijk leiden tot infecties en beschadiging van de nagelplaat.
  .

Houd in gedachten dat als je problemen met je nagels hebt, zoals brittleness, scheuren of verkleuring, het raadzaam is om een dermatoloog of een nagelstyliste te raadplegen. Een nagestyliste is een professional die verantwoordelijk is voor het knippen, vijlen, polijsten en lakken van nagels. Evenals het aanbrengen van kunstnagels of gelnagels.

nagels verzorgen mooie nagelsHoe krijg je mooie nagels?

Wil je ook mooie nagels? Dan zijn er een aantal zaken die je kunt doen om mooie nagels te krijgen en te behouden.

 • Verzorg je nagelriemen. Was je handen regelmatig en droog ze goed af. Gebruik een nagelborstel om je nagelriemen te reinigen en verzachten. Gebruik een goede nagelolie of -crème om je nagelriemen te hydrateren en te versterken.
 • Knip of vijl je nagels regelmatig in een ronde vorm zodat de hoeken niet scherp zijn.
 • Gebruik een nagelvijl om de nagelplaat glad te maken, verwijder overtollig eelt en ruwe randen.
 • Eet een gezonde en gebalanceerde maaltijd. Voedingsstoffen zoals eiwitten, ijzer, vitamine C en B-vitamines zijn essentieel voor gezonde nagels.
 • Vermijd het knippen of bijten van je nagels, dit kan leiden tot infecties en beschadiging van de nagelplaat.
 • Vermijd het gebruiken van te veel chemicaliën zoals aceton of te vaak gebruik van nagellakremover omdat dit de nagels kan uitdrogen en beschadigen.
 • Vermijd het dragen van te strakke schoenen, dit kan namelijk leiden tot schimmelinfecties.
  .

Als je deze tips opvolg, loop ook jij dagelijks met prachtig verzorgde handen en voeten rond.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest