Tips om meer te bewegen

Inhoudsopgave

Meer bewegen is altijd een goed idee, alleen soms kan het moeilijk zijn tijd vrij te maken om te sporten of meer te bewegen. Omdat voldoende bewegen bijdraagt aan de gezondheid, volgen in deze blogs een aantal eenvoudige tips waardoor je gemakkelijker aan je beweging toekomt. 

Tips om meer te bewegen

Pak de fiets

Het is zeer verleidelijk om de auto te pakken als ie voor de deur staat, maar voor korte afstanden is het goed de fiets te pakken. Niet alleen de beweging, maar ook de buitenlucht zorgt voor meer energie. Je zult merken dat je je fitter en energieker voelt wanneer je vaker de fiets pakt voor korte afstanden, zoals voor een kleine boodschap of een bezoekje aan een vriend of vriendin in de buurt. Je hoeft niet direct altijd de fiets te pakken, af en toe is al een goed begin. Spreek met jezelf af dat je bijvoorbeeld twee van de vijf keer de fiets pakt in plaats van de auto. Wanneer je kleine doelen stelt, is het realistischer deze te behalen.

Neem de trap

Zie deze alinea als friendly reminder om vaker de trap te nemen. Ja, de lift kan verleidelijk zijn, maar wist je dat traplopen een enorme calorie verbrander is? Hiernaast is het de perfecte combinatie van conditie en spierkracht. Onderzoek wijst zelfs uit dat dagelijks traplopen het risico op hart- en vaatziekten verkleind doordat het zorgt voor een fikse cholesteroldaling. Hiernaast is traplopen goed voor de conditie: je hart en bloedvaten gaan erop vooruit. Genoeg reden dus om de lift te vermijden.

Neem in de pauze een wandelingetje

In de pauzes van je werk kan het verleidelijk zijn om te gaan zitten en ontspannen, en wanneer er sprake is van een zwaar lichamelijke baan is dit natuurlijk vanzelfsprekend. Maar voor de mensen onder ons die een zittend beroep hebben, kan de lunchpauze perfect dienen als wandelpauze. Door te wandelen na een hele tijd zitten stimuleer je de bloedsomloop en maak je je lijf weer actief. Hiernaast kan het helpen je hoofd leeg te wandelen, zodat je meer ruimte vrijmaakt voor de rest van de werkshift en je meer geconcentreerd aan de slag kunt. 

Doe het samen
Heb je geen zin om alleen te wandelen? Begrijpelijk! Het kan helpen om een wandel of sportmaatje te hebben. Vraag een vriend of vriendin om samen te gaan wandelen bijvoorbeeld, op deze manier kun je en bijkletsen en kom je toe aan meer beweging. Is er geen vriend/kennis/familielid in de buurt die met je kunt wandelen? Wat ook een optie kan zijn is bellen met iemand en tegelijkertijd wandelen. Zo heb je het idee dat je het toch niet helemaal alleen hoeft te doen én blijf je in contact met je vrienden. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest