Verschil tussen hydrateren en moisturizen

moisturizen Kleurveranderende lipstiften

Inhoudsopgave

Wat is het verschil tussen hydrateren en moisturizen?

Hydrateren en moisturizen zijn beide belangrijk voor de gezondheid en het uiterlijk van je huid, maar ze betekenen twee verschillende dingen.

moisturizen

Hydrateren is het proces waarbij vocht wordt toegevoegd aan de huid. Dit kan worden gedaan door het drinken van voldoende water, het gebruiken van een hydraterende toner of serum, of het aanbrengen van een hydratatiemasker. Het doel van hydrateren is om de huid te voorzien van vocht, wat nodig is om de huid soepel en elastisch te houden en om de tekenen van veroudering te verminderen.

Moisturizen is het proces waarbij een crème of lotion wordt aangebracht op de huid om het vochtgehalte op peil te houden en om de huid te beschermen tegen uitdroging. Een moisturizer bevat vaak oliën en vetzuren die helpen om de huid te beschermen en te verzachten. Het doel van moisturizen is om de huid te voorzien van vocht en om de huidbarrière te versterken, wat kan helpen om de huid gezond en stralend te houden.

Kortom, hydrateren is het proces waarbij vocht wordt toegevoegd aan de huid, terwijl moisturizen het proces is waarbij een product wordt gebruikt om het vochtgehalte op peil te houden en om de huid te beschermen tegen uitdroging. Het is belangrijk om beide te doen om de huid gezond te houden.

Hoe weet je of je een hydraterende of moisturize beautyproduct nodig hebt?

Moisturizen

Als je huid de neiging heeft om aan de droge kant te zijn, is het gemakkelijk om aan te nemen dat een gezonde dosis moisturizer crème voldoende is om je huid er weer vol en jeugdig uit te laten zien. Hoewel dit soms waar kan zijn, is het ook mogelijk dat je huid in feite niet droog is, maar uitgedroogd is. En als dat laatste het geval is, dan is een vochtinbrenger wat je nodig hebt om de klus te klaren. Je gezicht geregeld moisturizen is dan de beste oplossing.

Om te weten of je huid droog of gedehydrateerd is, is het belangrijk om de conditie van je huid te bekijken. De huid heeft een natuurlijke lipidenbarrière die zichzelf beschermt tegen beschadiging en waterverlies. Als je een droge, schilferige huid hebt, is dat een duidelijk teken dat de huid niet genoeg lipide cellen aanmaakt om een beschermende barrière te vormen, waardoor ze niet in staat is vocht vast te houden. En dat is waar moisturizer beautyproducten om de hoek komen kijken.

Wat doet een moisturizer?

De taak van een moisturizer is de hoeveelheid vocht die van de huid verdampt te verminderen om trans epidermaal waterverlies te minimaliseren. Ze sluiten als het ware in. Moisturizer is vooral nuttig voor de huid die droog en schilferig is na het ondergaan van een chemische peeling, het gebruik van Retin-A of tijdens de winter.

moisturizen beautyproducten

Als je ondertussen te maken hebt met een doffe en glansloze teint met fijne lijntjes en rimpels die meer opvallen, kan je huid vechten tegen uitdroging. Een uitgedroogde huid betekent dat de cellen uitgedroogd zijn en niet voldoende vocht meer krijgen. Als dit gebeurt, zijn ze niet mollig en volumineus maar ziet je huid er verschrompelt uit.

Mensen kunnen een gehydrateerde maar droge huid hebben of een gedehydrateerde maar moisturized huid. Idealiter willen we gehydrateerde, veerkrachtige, gevulde cellen waar het vocht van buitenaf in opgesloten zit.

Topmerken beautyproducten van hoge kwaliteit

verzorginsproducten topmerken

Om te kiezen welk type vocht inbrengende crème het beste is voor jouw huidtype, is er voldoende keuze bij de topmerken. Zolas Clarins, Clinique, ShiSeido of Dior. Deze beautyproducten zijn van hoge kwaliteit en bieden de hydratatie en bescherming die je huid nodig heeft. Laat je goed informeren welke beautyproducten bij jouw huidtype passen, zodat je het beste resultaat bereikt.

Voor de acnegevoelige huid werkt een lichte, olievrije vocht inbrengende crème het beste, meestal in de vorm van een lotion. Deze hebben minder olie en meer water. Voor de gecombineerde huid voldoet een lotion of crème prima, terwijl een serum of een meer verzachtende crème het beste is voor droge huidtypes te moisturizen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest