Vloerverwarming is de oplossing voor warme badkamer

Vloerverwarming

Inhoudsopgave

Vloerverwarming ideale oplossing voor badkamer verwarming

Stralingswarmte biedt een aantal voordelen als oplossing voor badkamer verwarming. Vloerverwarming maakt gebruik van stralingswarmte, ook wel infraroodstraling genoemd, heeft vele voordelen. Als badkamer verwarming is een vloerverwarming dan ook een vaak gezien oplossing. Altijd heerlijk warm, lage kosten, geen onderhoud en comfortabele warmte.

Een vloerverwarming kan je eventueel ook combineren met een elegante en handige handdoekverwarming of spiegelverwarming. Wat zijn de 6 voordelen van een elektrische vloerverwarming als badkamer verwarming?

1 – Lage kosten

De prijs van een primair verwarmingssysteem weerspiegelt niet de totale kosten. Een elektrische vloerverwarming heeft een hogere aankoopprijs dan een keramische verwarming, maar het produceert warmte tegen een fractie van de kosten en gaat tientallen jaren mee.

2 – Comfortabel

Vloerverwarming

Stralingswarmte is uiterst comfortabel, omdat de kamertemperatuur vanaf de vloer wordt verwarmd, en de warmte zich naar boven verplaatst. Stralingswarmte werkt net als de zon door verwarming via elektromagnetische golven. Geforceerde luchtwarmte – zoals convectiekachels en warmtepompen – verwarmt de lucht en blaast die dan door de kamer, waardoor warme en koude plekken ontstaan. Met infrarood verwarming en vloerverwarming heb je daar geen last van. 

3 – Droogt de vloer veilig

Water op de vloer in een badkamer is onvermijdelijk, wat een veiligheidsprobleem kan zijn. Een elektrische vloerverwarming houdt de vloer op een iets hogere temperatuur dan de lucht erboven, wat betekent dat eventueel vocht dat zich op de vloer verzamelt snel op natuurlijke wijze opdroogt. Bovendien is een vloerverwarming badkamer altijd voorzien van de IP44 klasse, wat betekent dat het spatwaterdicht is.

4 – Efficiëntie het hele jaar door

badkamer verwarming

Het mooie van het warmtestraling vloerverwarmingssysteem is dat het zone-gestuurd is door een slimme thermostaat. Je kunt het systeem zo instellen dat het vlak voor je normale douchetijd wordt ingeschakeld en direct daarna weer wordt uitgeschakeld. In plaats van het hele huis te verwarmen om alleen de badkamer warm te krijgen, hoef je alleen warmte te leveren waar je bent. Dit bespaart op de maandelijkse energierekening en verlengt de levensduur van de hoofdverwarming van je huis.

5 – Geen onderhoud

Elektrische vloerverwarming door stralingswarmte is onderhoudsvrij. Er zijn geen ventilatoren die stuk gaan, geen filters die vervangen moeten worden en geen kanalen die stof, pluizen en huidschilfers kunnen verzamelen.

6 – Discreet en stijlvol

Het beste van alles is dat een vloerverwarming badkamer volledig uit het zicht is. Je hoeft je geen zorgen te maken over waar je een wandverwarming moet installeren of hoeveel lawaai deze maakt, want het systeem is stil en verborgen. Iedereen houdt van een warme vloer in de badkamer, waardoor je heerlijk kan wonen

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest