Wat zijn de alternatieven voor het bouwen van een zwembad?

Zwembad aanleggen

Inhoudsopgave

Zwembad aanleggen

Opties voor zwembad laten aanleggen

Als je overweegt een zwembad aan te leggen, zijn er aardig wat mogelijkheden om uit te kiezen. Er zijn namelijk talloze opties, waaronder een zwemvijver, een kunststof mini zwembad, familiebad en een plonsbad. Alle opties hebben voor- en nadelen, die we doornemen.

Een zwemvijver

Een zwemvijver is precies wat de naam impliceert: een vijver waarin je kunt zwemmen tussen de planten en vissen. Het ziet er natuurlijk uit, maar toch vergt het veel concentratie. Omdat er geen chemicaliën aan te pas komen, is het van kritiek belang dat de zwemvijver zijn evenwicht bewaart. De planten houden in wezen daarbij het evenwicht in stand. Troebel water wordt echter veroorzaakt door warme zomerdagen, die gepaard gaan met intensief gebruik. Het is ook nodig een extra ‘vijver’ te overwegen voor het biologische proces. Dit is van cruciaal belang voor de filtratie van het zwemwater.

Kunststof en polyester zwembad

Een UV-bestendig polyester of kunststof HDPE (Hoge Dichtheid Poly Ethyleen) zwembad is één van de meest gekozen zwembaden. Dit zijn over het algemeen geprefabriceerde zwembaden in allerlei standaard uitvoeringen die heel snel gebouwd kunnen worden omdat ze uit één stuk geleverd worden. Kunststof en polyester zwembaden zijn onderhoudsarm en kunnen zowel binnen als buiten geplaatst worden. Omdat je bij een modulair systeem afzonderlijke stukken kunt kiezen, kun je het zwembad helemaal naar je eigen smaak samenstellen. Zoals een Mini pool in de tuin of een groot op maat gemaakt zwembad waarbij je de afmetingen helemaal zelf bepaald.

Plunge Pool: plonsbad

Een Plunge Pool is een uniek ontwerp dat snel geïnstalleerd kan worden. Dit zwembad heeft een afmeting van 240 x 390 cm en is 120 cm diep wordt geleverd met alle essentiële uitrusting. Zoals pompen en filtersystemen. Het bad wordt in de grond geïnstalleerd. Plunge Pool is ontworpen voor veel plezier en ontspanning in het water. Een klein zwembad dat een aantrekkelijke aanwinst is voor elke buitenruimte. Elke tuin, groot of klein, in de stad of op het platteland. Dit zwembad is snel verwarmd vanwege de afmeting en hoog isolatieniveau. Plezier ten top en met minder impact op het milieu, dankzij de energie-efficiëntie van het systeem en de waterinhoud van 9 m3.

Familie buitenzwembad

Familie zwembad

Een familie buitenzwembad levert plezier voor het hele gezin op. Dit type zwembad is groter dan een Plunge Pool en heeft een afmeting van 600 cm lang, 240 cm breed en een diepte van 150 cm. Standaard wordt bij dit bad een inbouwtrap geleverd. Vanwege de lengte van dit zwembad kan je hier heerlijk baantjes in trekken, wat de gezondheid ten goede komt. Ben je met de hele familie? Dan is een watervolleybal spel ook geen probleem. Het brengt een heerlijke verkoeling om de warme zomerse dagen. Wil je even relaxen op je luchtbed? Ook dat is mogelijk vanwege de grote afmeting van een familie buitenzwembad. En in de winter? Dan zet je de verwarming aan, zodat het water altijd ‘zwemklaar’ is. Een ideaal zwembad voor het hele gezin, waarbij de bouwtijd op slecht twee weken ligt.

Beslissing nemen voor welk zwembad je kiest

Een zwembad kiezen is een moeilijke onderneming, zeker met zo veel alternatieven. Hybrid Pools geeft je gratis advies en geeft antwoord op al je vragen over zwembaden. Van een mini pool tot maatwerk zwembad. Allen bedoeld om 365 dagen per jaar in te plonsen, te ontspannen en natuurlijk om in te zwemmen.

Bron: Hybrid Pools

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest