Gyproc gipsplaten zijn de ultieme wand- en plafondoplossing voor gebouwen van vandaag, die hoge prestaties leveren op het gebied van brandwerendheid, schimmel- en vochtbestendigheid, akoestische isolatie en thermische isolatie om moderne binnenomgevingen te creëren die comfort en veiligheid bieden aan de bewoners.
Groen initiatief
In het tijdperk van transparantie verschuift de macht naar de architecten, bouwers en consumenten die samenwerken met vooruitstrevende leiders in het nieuwe groene-bouwtijdperk. Met Gyproc hebben we een duurzame aanpak van onze activiteiten ontwikkeld die onze partners in de bouwindustrie helpt hun klanten en cliënten vernieuwende oplossingen en diensten te leveren. Gyproc heeft het initiatief genomen om het milieu-effect van de produkten tijdens de produktie en hun hele levenscyclus te controleren.
Het productenassortiment omvat gipskartonplaten voor verlaagde plafonds en gipswandafscheidingen, akoestische plafondtegels (gips, minerale vezels, metaal & glaswol) en gipspleisters.
Het nieuwe jaar lonkt, en daarmee komen ook woningrenovaties. Een verfrissende nieuwe versie van je eigen huis kan net de frisse start zijn die het nieuwe jaar nodig heeft. De vijfde muur, dat is het plafond van de kamer, is een vaak verwaarloosd gebied.
Maar door er bij de inrichting van de kamer aandacht aan te besteden kun je het laten opvallen en een unieke smaak geven aan je ontwerp. Een gemakkelijke manier om een mooi inrichtingselement aan de kamer toe te voegen is een vals plafond. Een vals plafond is een gemonteerd plafond dat onder het eigenlijke plafond wordt opgehangen. Vaak is het oorspronkelijke plafond zichtbaar door het valse plafond ontwerp.
De inrichtingsmogelijkheden zijn eindeloos- je kunt naar believen vintage of modern gaan. Het kan ook dienen als achtergrond voor decoratieve verlichtingsarmaturen en kan lelijke airco-openingen verbergen. Het kan een kamer een gepolijste en verfijnde uitstraling geven in vergelijking met een kaal plafond. Je kunt een vals plafond in praktisch elke kamer aanbrengen- het kan gaan van een elegant rasterontwerp in de woonkamer tot een leuk detail in de kinderkamer. Valse plafonds worden ook vaak in kantoorgebouwen geplaatst om draden en leidingen te verbergen.
Vroeger werden valse plafonds gemaakt van broos materiaal zoals karton en kurk, dat helemaal niet duurzaam was. Maar, er zijn nu veel betere opties beschikbaar. Eén zo’n materiaal is Gyproc
Bestand tegen barsten
Cement lijdt aan krimp en is vatbaar voor scheuren. Het moet uitharden om scheuren te voorkomen, wat niet nodig is voor Gyproc. In feite kan cementpleister ondanks het uithardingsproces barsten. Gyproc heeft een vergelijkbare druksterkte van 5-7 MPa als cementpleister, dat een druksterkte heeft van 3,5-7,5 MPa. Bij deze vergelijkbare druksterkte biedt gips ook treksterkte en kan dus zowel tegen een trekkracht als tegen samendrukking. Gipsplaten zijn zacht en niet bros, en zullen dus niet snel barsten. Gyproc trekt niet krom in vochtige omstandigheden zoals hout dat doet, zodat het ook bestand is tegen schade door doorsijpeling.
Superieure thermische isolatie
Gyproc biedt thermische isolatie en kan helpen energie te besparen. Het helpt om kamers koel te houden, en de airconditioning wordt effectiever. Evenzo zal het, als de kamer verwarmd wordt, de warmte opvangen en tot energiebesparing leiden. Verder zal, omdat een vals plafond een laag lucht tussen zichzelf en het echte plafond zal opsluiten, ook deze extra luchtlaag voor isolatie zorgen.
Lucht is een uitstekende isolator, en betere isolatie betekent dat er minder koeling en verwarming nodig is. Dit kan tot aanzienlijke energiebesparingen leiden, vooral in gebieden waar vaak extreme temperaturen voorkomen.
Weerstand tegen vuur
Hout en kurk worden van oudsher voor valse plafonds gebruikt, maar het overduidelijke nadeel ervan is dat ze geen bescherming bieden in geval van brand. Gyproc heeft water in zijn kristalstructuur en zal als een barrière werken, die brand tegengaat. Als vlammen gips tegenkomen, zal het alleen het water uit de kristallen verwijderen, dat als stoom naar buiten komt. Veel Gyproc platen zijn ook verder behandeld om bijzonder brandwerend te worden, zoals Gyproc FRMR platen, die behandeld zijn om zowel brand- als vochtwerend te zijn.
Lichtgewicht, stevig, en flexibel
Gyproc is veel lichter dan cementpleister en POP. Verder is een dunne laag gips nodig (<6mm) waar een veel dikkere laag cement nodig zou zijn geweest (>10mm). Het heeft de sterkte van cement, terwijl het minder onderhoud vergt. Gyproc planken zijn plooibaar en kunnen gemakkelijk in een ontwerp naar keuze worden gegoten. Het is bijna als plastic in zijn vormbaarheid, terwijl het veel milieuvriendelijker is. Ze weerkaatsen ook gelijkmatig licht, waardoor het valse plafond een goed verlichte gevel krijgt. Het heeft een gelijkmatige afwerking en hoeft niet extra opgepoetst te worden.
Beter voor het milieu
Gipsplaten vereisen minder energie-input om gemaakt te worden dan cementpleister. Het fabricageproces stoot ook minder CO2 uit in vergelijking met een gelijk gewicht aan cement. Verder kunnen gipsplaten volledig gerecycleerd worden, terwijl POP dat niet kan. Het wordt uit de aarde gedolven, maar het ontginningsproces is niet zo schadelijk als de ontginning van veel andere vergelijkbare mineralen, omdat het in overvloed aanwezig is. Vandaar dat gips een veel geringer ecologisch effect heeft dan de alternatieven.